Počinje isplata uvećanih mirovina

admin
0 0
Read Time:48 Second
Isplata uvećanih mirovina za siječanj u Federaciji BiH počinje danas, izvijestili su iz Federalnog zavoda MIO.

Podsjetimo, Upravni odbor Federalnog zavoda MIO donio je odluku o akontacijskom usklađivanju mirovina u iznosu od pet posto.

U skladu s člankom 79. Zakona o MIO, akontacijsko usklađivanje primjenjuje se na sve mirovine, počevši od 1. siječnja, osim mirovina ostvarenih u 2024. godini, s izuzetkom najnižih i zajamčenih mirovina.

U skladu s navedenim najniža mirovina za siječanj 2024 godine, iznosi 565,18 KM, zajamčena 674,52, dok najviša mirovina prema Zakonu o MIO, koji je bio na snazi do 1. ožujka 2018., iznosi 2.757,74 KM.

Također, korisnicima prava po Zakonu o službi u OS BiH, a koji su ostvarili mirovine nakon 1. ožujka.2018.godine, izvršit će se ujednačavanje mirovina u visini od 29 posto, počevši od 1. siječnja 2024.godine, sukladno odredbama Zakona o ujednačavanju mirovina ostvarenih po Zakonu o službi u OS BiH.

jabuka.tv  Foto: Freepik

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ništa više neće biti isto za njemačke radnike: Kreće eksperiment koji su mnogi jedva dočekali

Zagovornici kraćeg radnog tjedna nadaju se kako će to pridonijeti većem zadovoljstvu radnika, ali i produktivnosti u trenutku kad se Njemačka nosi s usporenim gospodarskim rastom zbog nedostatka radne snage. Njemačka je pokrenula šestomjesečni eksperiment tijekom kojeg će radnici 45 kompanija diljem zemlje raditi četiri dana u tjednu, a na njihove […]

Pretplatite se