Unaprjeđenje mjera podrške roditeljstvu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić obznanio je da se izrada strategije demografskog razvoja i oporavka Federacije BiH nalazi u završnoj fazi. Ova strategija, koja je pokrenuta odlukom Vlade FBiH sredinom studenoga prošle godine, predstavlja rezultat intenzivnog rada interresorne radne skupine, čiji je završni sastanak održan u četvrtak.

– Ne možemo govoriti o mjerama kojima ćemo potaknuti demografski rast. Takvih mjera u ovom trenutku nema niti ih možemo kupiti bilo kakvim novcem. Radna skupina smatra da je uspjeh u ovom trenutku ublažiti negativni demografski trend u Federaciji BiH, usporiti ga kako ne bismo za koju godinu govorili o nestajanju nacije – izjavio je Delić.

Dodaje da prijedloge radne skupine, koja kao strateške smjerove predlaže unaprijeđenje mjera za podršku roditeljstvu i modele unaprijeđenja uvjeta za ublažavanje trenda osipanja radno sposobnog stanovništva, smatra realnima te da bi ove mjere i smjernice mogle ispuniti očekivanja u vezi sa zaustavljanjem negativnih demografskih trendova.

Nositelj izrade strategije demografskog razvoja i oporavka je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a očekuje se da će ovaj dokument pružiti konkretne smjernice i akcijske planove kako bi se stabilizirali negativni demografski trendovi i osigurala dugoročna održivost stanovništva u Federaciji BiH.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kosor ponudila pomoć Borjani Krišto na europskom putu BiH

Ruska agresija na Ukrajinu, ali i godina europskih izbora i želja aktualnih službenika da otvaranje pregovora s BiH upišu među vlastita postignuća, umnogome su utjecali na izuzetno važan iskorak naše zemlje, smatra bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor. Žena pod čijim je vodstvom Hrvatska uspjela svladati sve izazove i postati članica […]

Pretplatite se