Promocija knjige “Franjevci u srednjovjekovnoj Bosni”

admin
0 0
Read Time:45 Second

Promocija knjige “Franjevci u srednjovjekovnoj Bosni” autora Joze Džambe održat će se u srijedu, 26. listopada 2022. godine, u Franjevačkom samostanu sv. Ante  na Bistriku u Sarajevu.

Osim autora na promociji će govoriti fra Marko Karamatić, dr. hist. Emir. O. Filipović te fra Miro Jelečević.

Knjigu je s njemačkog jezika preveo dr. Sulejman Bosto, a izašla je u izdanju Kulturno-povijesnoga instituta franjevačke provincije Bosne Srebrene.

“Podesilo se tako da je disertacija otišla u tisak tek u godini kada su bosanski franjevci slavili 700. obljetnicu svoga dolaska u ove krajeve. Tu obljetnicu oni su obilježili znanstvenim skupom “Sedam stoljeća bosanskih franjevaca” u Sarajevu od 18. do 20. travnja 1991. godine. Želja mi je bila da upravo za tu zgodu uručim provinciji Bosni Srebrenoj kao svoj dar tiskanu disertaciju koja tematski obrađuje njezine početke i koju sam, kako stoji u predgovoru, njezinim članovima i posvetio”, stoji u predgovoru autora.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Rekordni odaziv na pošumljavanju u organizaciji Šumarije Tomislavgrad

Protekle subote uspješno je završeno jesensko pošumljavanje u organizaciji Šumarije Tomislavgrad. Na pošumljavanje koje je počelo 17. listopada odazvao se rekordan broj stanovnika Općine Tomislavgrad, njih oko 200. Površina novo pošumljenog područja je 75 ha. Lokalitet pošumljavanja su odjeli 71, 74 i 75 na Ljubuši. Ukupno je posađena 153 000 […]

Pretplatite se