Hodočasnici iz Libanona ponovno stižu u Međugorje: Uvodi se zračna linija Mostar – Bejrut

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Zračna luka Mostar na krilima uspješnih dogovora za uspostavu novih zračnih linija sa najvećim hercegovačkim gradom nastavlja pregovore za povezivanje s novim destinacijama, a kako saznaje Klix.ba uskoro bi Mostar mogao biti povezan i s Bejrutom.

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel kaže kako je zračna linija između Mostara i Bejruta moguća ovoga ljeta i da su pregovori u završnoj fazi za uspostavu charter letova.

“Zbog nesigurnog stanja na Bliskom Istoku, sigurno nećemo za desetak dana imati konačnu potvrdu za ovu liniju, a prema postavljenim planovima letovi bi trebali bili između Mostara i Bejruta tijekom srpnja, kolovoza i rujna”, rekao je Đuzel za Klix.ba.

Kršćani u Siriji

Inače, Libanon je „kršćanski otok u muslimanskom moru“. Kršćani su se na području današnjeg Libanona u 7. stoljeću uspjeli obraniti od islamske ekspanzije. U 19. stoljeću u Libanon se osim toga doselilo sve više kršćanskih Maronita s područja današnje Sirije.

Libanon, službeno Republika Libanon, je država u jugozapadnoj Aziji na Bliskom istoku. Nalazi se na obali istočnog Sredozemlja, a graniči na sjeveru i istoku sa Sirijom, te na jugu s Izraelom. Libanon nazivaju i Švicarskom Srednjega istoka. Do šezdesetih godina prošlog stoljeća, katolici su također bili glavna komponenta stanovništva i predstavljali su 43% svih Libanonaca. Danas čine oko 35% do 37% ukupnog stanovništva, maroniti 30%, melkiti 5% i nisu urođenici libanonskih katoličkih obreda poput armenskih katolika (1%).

Hodočasnici u Međugorju

Inače, letovi između Mostara i Libanona počeli su 2014. godine i održavali su se jednom tjedno. Obnova letova dovest će do povećanog broja hodočasnika u Međugorje. Nažalost, velikom krizom koja je nastala u Libanonu 2020. godine kad je eksplodirala bomba u luci Bejrut, te već poznatih problema s koronom, doveli su do pada broja hodočasnika iz tog dijela svijeta.

Brotnjo.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zvonko Milas, nositelj liste u XI. izbornoj jedinici i kandidati s liste Nataša Pavić, Ana Andrić i Ivan Gugan posjetili su grad Tuzlu

Zvonko Milas, nositelj liste u XI. izbornoj jedinici i kandidati s liste Nataša Pavić, Ana Andrić i Ivan Gugan posjetili su grad Tuzlu, te obišli neke od projekata koje podupire hrvatska vlada od novoizgrađenog Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo do Katoličkog školskog centra sv. Josip u Tuzli gdje su se […]

Pretplatite se