Mehaničar tvrdi da uz ova tri trika možete uštedjeti na gorivu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Amerikanac Scotty Kilmer tvrdi da je radio kao mehaničar 56 godina, a na svom Youtube kanalu često savjetuje vozače.

Scotty je tako upozorio vozače da umjesto skupih uređaja, za koje tvrde da poboljšavaju ekonomičnost goriva, redovno provjere pritisak u gumama.

Pritisak u gumama

“Reći ću vam kako da provjerite je li pritisak u gumama ispravan. Ako on nije u redu, guma će imati previše trenja i vaša potrošnja goriva će biti veća”, objasnio je.

Potrebno je pneumatike napuhati do razine navedenih u uputama za vozilo. Vozači koji to ne rade redovno mogu primijetiti veću potrošnju goriva, a i gume se istroše mnogo brže. Da bi se ovo izbjeglo, preporučuje se provjera pritiska u gumama najmanje jednom u dva tjedna i prije bilo kakvog dužeg putovanja.

Prljav filter zraka

Scotty je također sugerirao da vozači mogu uštedjeti na računima za benzin i dizel tako što će provjeriti da je filter zraka čist.

“Vaš automobil sagorijeva tisuće kubnih centimetara zraka, a to ne može sa začepljenim filterom”, napominje.

Uobičajeno je da se filteri zraka u automobilu mijenjaju jednom godišnje ili ranije ako se vozilo često vozi po prašnjavim uvjetima, kako bi se osiguralo da motor dobiva dovoljno čistog zraka.

Naglo kočenje i ubrzanje

Scotty je savjetovao vozače da izbjegavaju nagla ubrzanja i kočenja. “Budite umjereni u vožnji jer što se motor brže okreće, to više goriva troši”, naveo je.

Vlasnici automobila trebaju izbjegavati rad motora iznad 2.500 okretaja u minuti tako da prebace u višu brzinu, piše Express.co.uk.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SIP BiH planira izdvojiti pozamašan iznos za izmjene Izbornog zakona

Ukupan proračunski zahtjev SIP BiH za narednu godinu iznosi 64.545.000 KM, dok je na dodatnu potrošnju uzrokovanu izmjenama Izbornog zakona planirano 59.000.920 KM, navodi se u danas usvojenom dokument okvirnog proračuna ovog povjerenstva za razdoblje od 2025. do 2027. godine, koji će biti upućen Ministarstvu financija i trezora BiH. Prema […]

Pretplatite se