Torta od jabuke i limuna savršen je desert te je odlična za proljetno i toplije vrijeme, vrlo je laka za napraviti
Slavna kuharica i slastičarka Mary Berry za Express otkrila je svoj recept za tortu od jabuke i limuna. Radi se o laganoj i sočnoj poslastici koja spaja dva osvježavajuća okusa.
Torta od jabuke i limuna savršen je desert te je odlična za proljetno i toplije vrijeme. Vrlo je laka za napraviti, jer je gotova za 30 minuta.
Za pripravu ove torte potrebna su vam dva okrugla kalupa čije se dno može ukloniti promjera oko 20 centimetara.
Sastojci:
Za biskvit:
– 225 g maslaca, plus dodatak za podmazivanje kalupa,
– 225 g šećera,
– 225 g glatkog brašna,
– 1 žličica praška za pecivo,
– 4 velika jaja, istučena,
– 2 jabuke, oguljene, očišćene od jezgre i naribane,
– šećer u prahu za posipanje.
Za nadjev od limuna:
– 150 ml slatkog vrhnja,
– 3 žlice lemon curda (kreme od limuna). Umjesto ovog sastojka možete staviti aromu limuna ili par žličica zaslađenog soka od limuna.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite maslacem dva kalupa za tortu, a dno obložite papirom za pečenje.
Sve sastojke za biskvit, osim jabuke i šećera u prahu, stavite u veliku zdjelu i tucite električnom miješalicom dok se ne sjedine. Ubacite naribanu jabuku, a potom smjesu podijelite u dva kalupa.
Pecite biskvite u pećnici 25 do 30 minuta dok ne porumeni i dobro se digne. Ostavite biskvite da se ohlade.
U međuvremenu napravite nadjev od limuna. U zdjeli izmiksajte vrhnje, pa lagano umiješajte kremu ili aromu od limuna.
Biskvite izvadite iz kalupa i skinite papir za pečenje. Površinu jednog od biskvita premažite nadjevom od limuna. Stavite drugi na vrh i pospite šećerom u prahu.
Večernji.ba