Osijek nanio Dinamu prvi prvenstveni poraz u sezoni

Domagoj
0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Osijek je u velikom derbiju 15. kola SuperSport HNL-a u Gradskom vrtu pobijedio Dinamo 1:0. U utakmici koja se osobito u drugom poluvremenu igrala po gustoj magli koja je otežavala igru Osijek je do pobjede došao golom Ramona Miereza u 85. minuti. Dinamo je u završnici imao dvije velike prilike, ali ih nije iskoristio.

Čačić napravio sedam izmjena

Ante Čačić je u odnosu na utakmicu s Milanom napravio čak sedam promjena u početnom sastavu. Tako su u sustavu 4-2-3-1 stoperski par bili Lauritsen i Theophile-Catherine, Štefulj je igrao lijevog beka, Mišić i Ivanušec bili su u sredini, Špikić i Bočkaj na krilima, a Drmić u vrhu napada.

Takva potpuno izrotirana momčad dobro je otvorila susret i onda nije postojala na terenu sve dok Osijek nije zabio gol u samoj završnici. Najveću šansu Dinamo je imao u 5. minuti kad je Špikić povukao kontru i prebacio obranu za Baturinu koji puca u Ivušića i onda na njemu radi prekršaj. Četiri minute kasnije Špikić je u istom napadu dvaput bio u dobroj poziciji, ali je oba puta pucao u blok.

I to je bilo sve što će Dinamo odigrati do 87. minute. Istini za volju, ni ni Osijek bio puno bolji, ali je pred kraj poluvremena morao povesti. Igrala se 45. minuta kad je vrlo slabi Štefulj ispao, Caktaš ubacio za Belju, a on udarcem iz prve pogodio stativu. Lopta se u nastavku akcije odbila u noge Gržanu kojemu Livaković neviđenim refleksnom ispod grede izvadio udarac s pet metara.

Grozno poluvrijeme Dinama

Čačić je u poluvremenu ostavio u svlačionici Štefulja i Baturinu i ubacio Petkovića i Ademija za nove rotacije u momčadi. Sad je Bočkaj otišao ne lijevog beka, Ivanušec na lijevo krilo, a Petković je igrao na Baturininoj poziciji iza Drmića.

Početkom drugog poluvremena magla je pojačala i jačala je do kraja susreta zbog čega je VAR tek djelomično radio, a utakmicu je bilo gotovo nemoguće pratiti. Dinamo se mučio s kreacijom i slaganjem bilo kakvih ozbiljnijih akcija, a Osijek je kao u vrijeme Nenada Bjelice čekao kontre i svoje šanse koje je na kraju i dočekao.

U 78. minuti Beljo je pobjegao Dinamovoj obrani i izašao pred Livakovića, ali nije dobro smirio loptu u prvom dodiru pa ga je Bočkaj sustigao i omeo u ključnom trenutku. Nije to bilo dovoljno upozorenje Dinamu koji je sedam minuta kasnije primio gol. U gustoj magli još jedna duga lopta preko Theophile-Catherinea našla je Miereza koji mu je pobjegao i rutinski pogodio za 1:0.

Petković i Emreli promašili velike šanse

Tek je taj gol probudio Dinamo koji je najbolji period na utakmici odigrao od te 85. minute do kraja susreta. Mogao je izjednačiti već u sljedećem napadu, ali je Petković sa sedam metara pucao u Ivušića, a dvije minute kasnije Emreli, koji je ušao par minuta ranije, je u velikoj šansi iskosa s desne strane pucao preko gola.

Dinamo je tako upisao prvi prvenstveni poraz u sezoni i omogućio Hajduku da mu u nedjelju eventualnom pobjedom protiv Lokomotive dođe na samo dva boda zaostatka uz utakmicu više. Osijek je ovom pobjedom popravio dojam nakon teškog poraza od Varaždina u zadnjem kolu i ima tri boda manje od drugoplasiranog Hajduka te osam manje od vodećeg Dinama.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Rusija ubrzano iseljava civile iz Hersona

Rusija vjerojatno ubrzava napore za prisilno iseljavanje područja hersonske oblasti, stoji u izvješću Instituta za rat. U izvješću piše da su ruski dužnosnici stanovnicima Hersona dali obavijest o deložaciji u roku od dva dana. Rusi su uveli i pojačane inspekcijske punktove na putevima prema okupiranom Krimu. Institut za rat također […]

Pretplatite se