Važna obavijest za umirovljenike u FBiH koji čekove podižu preko banke

admin
0 0
Read Time:39 Second
Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je u utorak kako je od 1. lipnja produžen rok umirovljenicima u Bosni i Hercegovini koji preuzimaju mirovinske odreske u banci.

Naime, korisnici mirovina koji koji žive na području Bosne i Hercegovine, a mirovinu primaju preko bankovnih računa od 1. lipnja 2024. godine, obvezni su u roku od 180 dana, odnosno šest mjeseci preuzeti mirovinski odrezak (ček), kako ne bi dolazilo do nepotrebne obustave isplate mirovine.

Napomenuli su kako je dosadašnja obveza korisnika mirovine bila preuzimanje čeka u roku od 90 dana, tj. tri mjeseca.

U sljedećem razdoblju intenzivno će se nastaviti s daljim mjerama i aktivnostima koje će omogućiti svim osiguranicima i umirovljenicima što lakše i transparentnije korištenje usluga Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, naveli su iz FZ MIO.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska na prvom mjestu po kvaliteti vode za kupanje na obali

Kvaliteta vode za kupanje u Hrvatskoj i dalje je među najvišima u Europi, a na prvom mjestu kada je riječ o obalnim kupalištima, pokazuje izvješće koje u utorak objavila Europska komisija i Europska agencija za okoliš. Prema izvješću s podacima za prošlu godinu, najveći udio izvrsnih voda za kupanje nalazi […]

Pretplatite se