U ovim zemljama mladi su najsretniji na svijetu

admin
0 0
Read Time:49 Second

Autori “Svjetskog izvješća o sreći” istraživali su razlike među generacijama, otkrivajući koje su najsretnije zemlje za mlade. Zemlje u kojima je sreća među mladima znatno veća nego među starima su uglavnom u Središnjoj, Istočnoj Europi i Južnoj Americi.

Prema tom istraživanju, Litva je rangirana kao najsretnija zemlja za ljude do 30 godina. Baltička zemlja zauzela je 12 mjesto u ukupnom poretku, ali je u pogledu sreće mladih prestigla nordijske zemlje poput Finske, Islanda i Norveške, prenosi portal Punkufer.

Mlađa populacija Litve znatno sretnija od starijih građana, jer je u toj kategoriji, starijih od 60 godina, Litva na 44. mjestu.

Zanimljivo je i da se u TOP 10 pojavljuju samo europske zemlje, a poslije Litve, sreća mladih je visoka u Izraelu i Srbiji, dok Hrvatska zauzima 14. mjesto u indeksu sreće za osobe do 30 godina.

Što se tiče Amerike, Kostarika je najbolje plasirana na 11. mjestu, dok se Salvador nalazi na 17. mjestu. Među azijskim zemljama, samo je Kuvajt bio u TOP 20.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Imenovan novi predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Zastupnički dom Parlamenta FBiH izabrao je na sjednici u utorak Dragana Miokovića (NS) za predsjedatelja ovog doma. Za izbor Miokovića su glasala 53 zastupnika, a njih 19 je bilo protiv. Do izmjene na čelu ovog doma je došlo nakon što je Mirjana Marinković-Lepić podnijela ostavku na mjesto predsjedateljice ovog doma. […]

Pretplatite se