Kardinal Kuharić će konačno biti proglašen blaženim?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša u petak je na proslavi svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata izjavio kako nema nikakvih prepreka za proglašenje kardinala Franje Kuharića blaženim.

Danas, na proslavi svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, čijoj je zaštiti prije trideset tri godine kardinal Franjo Kuharić povjerio grad Zagreb, imam čast i zadovoljstvo priopćiti vam radosnu vijest.

Nakon što smo zatražili od Dikasterija za kauze svetaca informacije o tome postoji li bilo kakva prepreka od strane Svete Stolice za proces beatifikacije i kanonizacije kardinala Franje Kuharića, spomenuti Dikasterij nam je ovih dana odgovorio da nakon poduzetih izvida s obzirom na Svetu Stolicu nema nikakvih prepreka za pokretanje kauze za beatifikaciju i kanonizaciju Sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, rekao je zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutlešastoji na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Inače, još je prije 12 godina tadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić najavio početak procesa beatifikacije kardinala Kuharića, kazavši kako su se stekli uvjeti, no proces je tada stao.

Franjo Kuharić rodio se 15. travnja 1919. godine u selu Gornji Pribić pokraj Krašića, a umro je 11. ožujka 2002. godine u Zagrebu. Ostao je poznat kao omiljeni hrvatski kardinal, a posebno se zalagao za kršćansku humanost, pa je za vrijeme Domovinskog rata izjavio: Ako netko sruši tvoju kuću, ti njegovu čuvaj. Ako ti netko ubije oca, ti nemoj njegovog.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HDZ 1990 i HNP oformili koaliciju

Koalicijski sporazum između HDZ-a 1990 i Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP) potpisan je u petak u Tomislavgradu. Sporazum su potpisali Mladen Šarić, predsjednik OO HDZ 1990 Tomislavgrad i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, te Ivan Buntić, predsjednik OO HNP Tomislavgrad i aktualni načelnik općine Tomislavgrad. Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i […]

Pretplatite se