Utvrđen koeficijent za razvojačene branitelje

admin
0 0
Read Time:37 Second
Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o utvrđivanju koeficijenta 1 za obračun i isplatu mjesečne egzistencijalne naknade razvojačenim braniteljima i članovima njihovih obitelji za razdoblje travanj – lipanj ove godine (II kvartal).
Kako je Vlada Federacije navela na sjednici u Mostaru, radi se o ovogodišnjem transferu iz proračuna FBiH za provođenje Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji – novčana egzistencijalna naknada.
Na osnovu ovog koeficijenta i utvrđenog iznosa u članu 22. Zakona utvrdit će se visina mjesečne novčane egzistencijalne naknade za razdoblje travanj – lipanj 2024. godine. Proračunom Federacije BiH za ovu godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata osigurano je 61.670.100 KM namjenskih sredstava za isplate novčanih egzistencijalnih naknada u skladu sa spomenutim Zakonom.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrana postala luksuz: Cijene u BiH skoro kao na Zapadu

Četvoročlana obitelj u BiH “pojede” skoro cijelu prosječnu plaću, koja se, ovisno od toga radi li se o Republici Srpskoj ili Federaciji BiH, kreće između 1.300 i 1.400 KM. Hranim se dvaput dnevno, ne štedim kada je u pitanju ishrana i za ta dva obroka potrošim oko petnaestak maraka. Dakle, […]

Pretplatite se