Normalizirano opskrbljivanje električnom energijom u BiH

admin
0 0
Read Time:47 Second

Do nestanka struje u Bosni i Hercegovini došlo je jučer u popodnevnim satima negdje iza 12:30 sati, a prve informacije koje su nadležni priopćili bilo je da je riječ o preopterećenju na mreži.

“Utvrđuju se okolnosti ispada dijela Elektroenergetskog sustava (EES) BIH, koji se dogodio jučer, a prema prvim informacijama, došao je zbog problema u prijenosnoj mreži u regiji i preopterećenja ključnih 400kV interkonektivnih vodova”, rekli su iz NOS-a.

Cijeli region je bio pogođen kaskadnim ispadom dalekovoda i to: BiH, Albanija, Crna Gora, Hrvatska, te dio Srbije.

Potpuna istraga će potrajati, ali rane analize sugeriraju da su “velike količine energije u prijenosnom sustavu i vrlo visoke temperature stvorile ovaj tehnički problem”, dodala je Albanska ministrica energetike Belinda Balluk u videoobraćanju.

Opskrba električnom energijom u Albaniji ponovno je uspostavljena u roku od pola sata, ali je zemlja i dalje izložena visokom riziku od daljnjih isključenja jer su potrošnja struje i razine topline i dalje visoke, rekla je.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Poziv na oprezniju vožnju zbog povećane prisutnosti hodočasnika

Ovih dana u okolnim svetištima očekuje se mnoštvo hodočasnika koji idu pješice tijekom predvečernjih i noćnih sati, pa i tijekom cijele iduće nedjelje na svim prilazima a pogotovo prema Međugorju i Jajcu. Molimo sve vozače i hodočasnike da u ove dane budu na oprezu te da u cilju svoje ali […]

Pretplatite se