Poskupljuju cestarine na hrvatskim autocestama

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

U razdoblju od 1. srpnja do 30. rujna ponovno se uvode skuplje sezonske cestarine za deset posto, osim za kamione i autobuse, priopćile su u petak Hrvatske autoceste.

Tako će od ponedjeljka za I. skupinu vozila, cijena cestarine na Autocesti A1 na dionici od Zagreba do Karlovca stajati 2,80 eura umjesto dosadašnjih 2,50 eura, dok se na dionici Zagreb – Dugopolje cijena povećava na 26,40 eura umjesto dosadašnjih 24 eura.

Nadalje dionica autocestom Zagreb – Rijeka stajat će 10,10 eura, dok je do sada bila 9,20 eura, a dionica Zagreb – Goričan 6,40 eura, umjesto 5,80 eura.

Dionica Zagreb – Lipovac na A3 poskupljuje na 18,60 eura sa 16,90 eura, a Zagreb – Osijek na 17,70 eura sa 16,10 eura.

Iz HAC-a podsjećaju da su sezonske cijene cestarine uvedene 2017. godine, ali i da se zadnje četiri godine (tijekom i nakon COVID krize) nisu primjenjivale, kao jedna od mjera potpore građanima i gospodarstvu u turističkoj sezoni.

Posljedično, značajno se povećavaju i troškovi održavanja, sigurnosti, praćenja i upravljanja prometom u ljetnim mjesecima. U ukupnom prometu vozila tijekom ljetnog razdoblja najveći udio vozila čine I.A, I. i II. skupine (motocikli, osobna vozila, osobna vozila s prikolicom i kamperi), kaže se u priopćenju HAC-a.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sudac koji je sudio Hrvatskoj protiv Italije potjeran s Europskog prvenstva!

Glavni djelitelj pravde s dvoboja Hrvatske i Italije na Europskom prvenstvu, Nizozemac Danny Makkelie potjeran je s tog turnira! Objavila je to UEFA, krovna europska nogometna federacija nakon grupne faze Eura. Nizozemski mediji već javljaju kako se ovaj policijski inspektor vratio u Rotterdam, gdje inače živi. Makkelie je prouzročio pravu […]

Pretplatite se