Međugorje: 43. obljetnica Gospinih ukazanja

admin
0 0
Read Time:41 Second

U Utorak se u svetištu Kraljice Mira u Međugorju obilježila 43. godišnjica od Gospinih ukazanja.

Preko 10.000 vjernika iz mnogih zemalja svijeta pristiglo je u ovo malo mjesto u Hercegovini, od kojih su brojni stigli pješice i sudjelovali na misama i drugim okupljanjima, te su se penjali na mjesto prvih ukazanja Blažene Djevice Marije na Podbrdu.

Podsjetimo se, da je dana 24. lipnja 1981. godine, šestero vidjelaca, tada djece, prvi puta ugledalo Gospu na brdu Crnica, nekoliko stotina metara iznad mjesta zvanog Podbrdo. Prestrašeni su pobjegli, no već sljedećeg dana vratili su se na isto mjesto i Gospa im se ponovno ukazala. Zbog toga se 25. lipnja slavi kao obljetnica ukazanja.

Međugorje je od 1981. godine posjetilo više miliona hodočasnika i jedno je od najpoznatijih hodočasničkih odredišta u svijetu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Roditelji više neće morati svake godine prikupljati dokumentaciju za dječji doplatak u FBiH

Na redovnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH u srijedu navečer usvojena su tri zakona iz resora rada i socijalne politike, od kojih je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci obitelji s djecom u skraćenoj proceduri i do njegovog konačnog usvajanja ostala je još rasprava na Domu naroda […]

Pretplatite se