EU u BiH o odluci Visokog predstavnika

andrija
1 0
Read Time:39 Second
  • ·       Evropska unija duboko žali zbog toga što političke stranke nisu uspjele da se dogovore o usvajanju mjera koje bi osigurale integritet i transparentnost izbornog procesa u Bosni i Hercegovini. Za rezultat imamo današnju odluku Visokog predstavnika Schmidta. 
  • ·       Korištenje Bonskih ovlasti je krajnja mjera, također i protiv nezakonitih radnji. Opsežna međunarodna supervizija načelno je nespojiva sa članstvom u EU čemu Bosna i Hercegovina teži.
  • ·       Evropsko vijeće je nedavno jasno izrazilo stav da je Evropska unija spremna prihvatiti Bosnu i Hercegovinu kao kandidatsku zemlju. Očekujemo da relevantni domaći akteri u BiH preuzmu liderstvo i odgovornost za reforme u skladu sa 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Usvojen Zakon o ustanovama socijalne zaštite FBiH

Povodom današnjeg usvajanja Zakona o ustanovama socijalne zaštite FBiH na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike su saopćili da će Zakon stupiti na snagu osam dana od dana objave u Službenim novinama FBiH, s obzirom da je Predstavnički dom ranije usvojio ovaj Zakon […]

Pretplatite se