Smotra izvornog folklora Hrvata u BiH

admin
0 0
Read Time:36 Second
Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH održana je u nedjelju 30. lipnja u Mostaru, u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače.
Posebno treba naglasiti da se ova smotra organizira po svim preporukama UNESCO-a što je samim time za čitavu državu ovo događaj od velike važnosti.
Posjetitelji su imali priliku uživati u raskoši izvornih nošnji, plesova, glazbe i običaja koje od zaborava čuvaju hrvatska kulturno-umjetnička društva, a pristiglo je ukupno devet kulturno umjetničkih društava.
Ova smotra ima veliko značenje za očuvanje kulturne nematerijalne baštine Bosne i Hercegovine, a isto tako i hrvatske tradicijske kulturne baštine, odnosno elemenata kulturne nematerijalne baštine koju baštine Hrvati, kao i ostali građani Bosne i Hercegovine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BAKA RUŽA SA OSMIJEHOM NA LICU U 92. GODINI

Da su godine samo broj dokazuje nam baka Ruža iz Čutura, pored Posušja, koja sa 92 godine i dalje radi u vrtu te brine o nekoliko životinja, sve sa osmijehom na licu, a na njenom imanju nalazi se nekoliko koza, kokoša i šest maca. Dan bake Ruže započinje buđenjem u […]

Pretplatite se