ODRŽANA 42. SJEDNICA VLADE ŽZH

admin
0 0
Read Time:52 Second
U utorak 2. srpnja 2024. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 42. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila tekst Nacrta Zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u Županiji Zapadnohercegovačkoj te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru, s prijedlogom Vlade za održavanje javne rasprave o istom.
Potreba donošenja ovog Zakona nužna je u nastojanju stvaranja primjerenih zakonskih pretpostavki za učinkovitije funkcioniranje srednjoškolskog strukovnog odgoja i obrazovanja, donošenja novih nastavnih planova i kurikula koji će se postupno primjenjivati u novoj školskoj godini. Razgovorom s predstavnicima privatnog sektora izražen je problem neusklađenosti obrazovanja i tržišta rada, odnosno manjka odgovarajućih zanimanja, te nepripremljenosti učenika koji završe srednje strukovno obrazovanje za tržište rada zbog slabe kvalitete praktične nastave i nepostojanja odgovarajućih uvjeta za izvođenje praktične nastave u školama. Cilj donošenja ovog Zakona je razviti i provesti aktivne mjere unaprjeđenja sustava srednjeg strukovnog obrazovanja i obuke kroz jačanje institucionalne suradnje privatnog sektora i sustava srednjeg strukovnog obrazovanja i obuke, te jačanje kvalitete praktične nastave.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

MARIJAN ĆOSIĆ KOJI JE SA 12 GODINA SKORO OSTAO BEZ VIDA

Marijan Ćosić, mladić iz Eminovog sela, pokraj Tomislavgrada. Dvadesetčetverogodišnjak kojemu rekli bismo, ne nedostaje apsolutno ništa. Zapravo, tako je i bilo do njegove 12 godine, kada se te snježne 2012.godine bezbrižno igrao s prijateljima u snijegu. Iščekujući još jedno jutro i prve zrake sunca kako bi što prije krenuo u […]

Pretplatite se