Za tjedan dana kreću isplate 1.000 KM za novorođenče u FBiH

admin
0 0
Read Time:48 Second

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, zbog velikog interesa i upita javnosti, obavještava javnost o trenutnom statusu prijava putem aplikacije ePorodilje, namijenjene za dodjelu jednokratne podrške od 1.000 KM za svako novorođeno dijete u FBiH u 2024. godini.

Do danas, na aplikaciji ePorodilje registrirano je ukupno 6.853 korisnica. Od ovog broja, 6.025 korisnica podnijelo je prijave za ovu podršku. Među podnesenim prijavama, 5.175 je konačno spremljeno i poslano na verifikaciju, dok je 850 prijava ostalo nedovršeno iz raznih razloga, te nisu završene i poslane na verifikaciju.

Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava. U okviru ovog procesa, vrše se ispravke na prijavama koje nisu potpune ili imaju određene greške u unosu. Nakon sređivanja prijava, slijedi njihova verifikacija s bazom podataka IDDEEA-e, nakon čega će prijave biti spremne za isplatu.

Shodno Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o realizaciji ovog Programa podrške, prve isplate su planirane od 10. srpnja ove godine

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Poznati lanac brze hrane stiže u BiH

Taco Bell, poznati brend meksičke brze hrane, u kolovozu otvara svoj prvi restoran na tržištu Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.ba. Pored Rumunjske, riječ je o prvim objektima ovog brenda u regiji. Taco Bell jedan je od vodećih svjetskih restorana brze hrane. Najpoznatiji je po ukusnim tacosima i burritosima, ali i […]

Pretplatite se