Mladima posao ili pripravnički staž u roku četiri mjeseca od kad postanu nezaposleni

admin
0 0
Read Time:52 Second

Uz koordinaciju Ministarstva civilnih poslova, Bosna i Hercegovina bi trebala ostvariti potpuni pristup Programu Garancija za mlade.

Program je instrument Europske unije koji osigurava da svi mladi mlađi od 25 godina dobiju kvalitetnu ponudu zaposlenja, nastavka obrazovanja, pripravništva ili pripravničkog staža u roku od četiri mjeseca nakon što su postali nezaposleni ili napustili formalno obrazovanje.

Da bi se postigao potpuni pristup Programu i povukla sredstva IPA 2024 namijenjena Garanciji za mlade (3 milijuna eura), neophodno je izraditi i usvojiti Plan implementacije za Bosnu i Hercegovinu koji predstavlja združene planove implementacije Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH, a koje će odobriti Europska komisija – priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Također su izrađene funkcionalne analize sustava javnih službi za zapošljavanje. Zaključci funkcionalne analize su uvršteni u Akcijski plan za Republiku Srpsku, dok su u fazi razmatranja u Federaciji BiH i Brčko Distriktu BiH.

U narednom razdoblju planira se intenziviranje rada na finalizaciji plana na razini Bosne i Hercegovine, što podrazumijeva pojačanu ulogu Ministarstva civilnih poslova koje koordinira radnu skupinu – priopćeno je.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Radna posjeta Šefa ureda OSCE-a u Drvaru Ministarstvu pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije

Županijski ministar pravosuđa i uprave Aleksandar Rodić održao je u četvrtak 04. srpnja u svom uredu sastanak sa šefom terenskog ureda OSCE-a u Drvaru g. Aleksandrom White. U konstruktivnom razgovoru razmijenjene su informacije i razmišljanja o brojnim aktualnim temama, između ostalog o Poglavlju 23-Pravosuđe i temeljna prava koje je jedno […]

Pretplatite se