Službeno otvoreni “Dani sv. Nikole Tavelića 2024”

admin
0 0
Read Time:58 Second

Večernjom svetom misom u duvanjskoj spomen – bazilici započela je najdugovječnija tomislavgradska duhovna i kulturna manifestacija „Dani sv. Nikole Tavelića, a program je službeno otvoren izložbomRe-Vizija Emocija”, poznate akademske zagrebačke slikarice Josipe Čamber.

Josipa Čamber  rođena je 3. prosinca 1975. godine u Tomislavgradu.

1994. godine završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, u Zagrebu, odjel kiparstva, u klasi prof. Vinka Fabrisa.

Slikarsku akademiju na Visokoj školi Agora u Zagrebu, u klasi prof. Ksenije Turčić završava 1998. godine. Izlagala je na 12 samostalnih i 25 skupnih izložbi, te sudjelovala na 20 likovnih kolonija. Autorica je jedne javne skulpture i dobitnica triju nagrada. Članica je ULUPUH-a od 2001. godine. Živi i radi u Zagrebu.

Autorica se u Tomislavgradu predstavila skulpturama, slikama i reljefima – retrospektivom radova nastalih u zadnjih deset godina iz pet različitih ciklusa.

“Re-Vizija Emocija” donijela je i novi prikaz onoga što ova kreativna umjetnica osjeća te svojim rukama predočava očima publike u različitim oblicima i materijalima za koje inspiraciju pronalazi u prirodi, a izrađena su u drvetu, staklu, bronci, poliestiru…

Izložba je prodajnoga karaktera, a u Tomislavgradu ostaje otvorena do 20. kolovoza.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

GLAZBENI PORTRET - pjevačica Mirna Pehar

Gošća ovotjednog izdanja emisije GLAZBENI PORTRET bila je Mirna Pehar, mlada i talentirana pjevačica iz Mostara. Mirna nastavlja osvajati glazbenu scenu regije sa 27 godina, već ima bogatu karijeru iza sebe, a glazba je njezina strast od malih nogu. Od djetinjstva, Mirna je nastupala na raznim festivalima diljem Bosne i […]

Pretplatite se