U Mostaru osnovano Vijeće Matice hrvatske u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Šesnaest ogranaka Matice hrvatske u BiH odlučilo osnovati zajedničko Vijeće radi lakše suradnje na brojnim projektima.

Matica hrvatska jedna je od najstarijih hrvatskih kulturnih ustanova. U njezinim pravilima glasi da je “samostalna, neprofitna i nevladina udruga, utemeljena 1842. kao društvo za promicanje hrvatske kulture, koje je svojom djelatnošću i kontinuitetom postalo nacionalna institucija”.

Matica hrvatska broji više od stotinu ogranaka, od kojih 16 aktivno djeluje na prostoru Bosne i Hercegovine.

Osjetili smo da nam na razini Federacije, ali i države BiH, treba jedno tijelo koje će zastupati sve interese i putem kojega ćemo dobiti jednu sinergiju, koja će u institucijama države BiH, ali i Hrvatske, imati jednu posebnu poziciju. Kroz to tijelo ćemo realizirati projekte koji se ne mogu ostvariti u samo jednom ogranku, izjavio je glavni tajnik Matice hrvatske Zagreb Ivica Nuić.

Potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske Vitez Jakov Križanović naglašava kako je ovo bitan korak u suradnji svih ogranaka u BiH.

Ovo za naše ogranke u BiH jako puno znači, pogotovo u smislu uvezivanja i razvoja novih projekata i ideja. Također, ovo će nam pomoći kako bi još bolje međusobno surađivali okupljeni u jedinstvenu Maticu hrvatsku sa sjedištem u Zagrebu, kazao je Križanović.

 

Nada se kako će današnji događaj pomoći da Matica hrvatska i njeno djelovanje bude još vidljivije u BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

EURO 2024: Pred nama je finale Europskog prvenstva

Sutra, u utorak 9. srpnja igra se prvi polufinalni susret Europskog nogometnog prvenstva koje se održava u Njemačkoj. Za prolazak u finale bore se Španjolska i Francuska. U srijedu, 10. srpnja igrat će se druga polufinalna utakmica u kojoj će snage omjeriti Nizozemska i Engleska. Oba susreta počinju u 21:00 […]

Pretplatite se