Predstavljeni rezultati projekta za implementaciju EU direktive o prečišćavanju otpadnih voda

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

U protekle dvije godine provedbe projekta “Izrada Master plana aglomeracija u BiH za učinkovito planiranje i implementaciju EU Direktive o prečišćavanju komunalnih otpadnih voda (EU UWWTD)” identificirano je 338 aglomeracija u BiH kao osnov za planiranje adekvatnih sustava za prečišćavanje otpadnih voda, istaknuto je u Sarajevu prilikom prilikom predstavljanja rezultata provedbe tog projekta.

Izrađen je Master plan aglomeracija u BiH kao i program zakonskih, institucionalnih, tehničkih i ekonomskih mjera potrebnih za implementacije ove EU Direktive za identificirane aglomeracije u BiH. Predloženi su najprikladniji institucionalni aranžmani za provedbu Direktive, a prema praksama primjenjenim u zemljama članicama EU za pridruživanje BiH Europskoj uniji.

Roko Andričević, voditelj projektnog tima, rekao je da Master Plan aglomeracija u BiH predstavlja dokument koji bi trebao poslužiti svim aktivnim sudionicima za provedbu EU Direktive o prečišćavanju komunalnih otpadnih voda u BiH i pokretanje pregovora ove, financijski najzahtjevnije direktive.

Izgradnja infrastrukture za pružanje kvalitetnih usluga prečišćavanja otpadnih voda zahtijeva velika ulaganja što uveliko može doprinijeti otvaranju radnih mjesta i poticanju rasta u sektoru vodne industrije. Provedba ove EU Direktive ne pridonosi samo postizanju ciljeva zaštite okoliša, nego i znatnom povećanju broja radnih mjesta, ekonomskog rasta i ulaganja.

Ovaj projekt vrijedan 1.590.000 eura, koji financira Europska unija, dio je šire podrške Evropske unije Bosni i Hercegovini u sektoru zaštite okoliša s ciljem da se ubrzaju reforme sektora upravljanja vodnim resursima u BiH kroz pripremu dokumenata usmjerenih na efikasno planiranje i provedbu pravne stečevinu Europske unije (acquis), u ovom slučaju Direktive o prečišćavanju komunalnih otpadnih voda i Okvirne direktive o vodama.

 

izvor: Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Požar na brdu pored Mostara, sve raspoložive vatrogasne postrojbe na terenu

U Kozicama pored Mostara, na brdu u blizini brze ceste Miljkovići-Polog, u srijedu oko 11 sati došlo je do brdskog požara većih razmjera. Kako su iz PVP Mostar kazali za Hercegovina.info, riječ je o požaru koji je zahvatio travu i nisko raslinje, a na njegovom gašenju su angažirane sve raspoložive […]

Pretplatite se