ZRAČNA LUKA MOSTAR: Donijeti će više od 9 milijuna KM od turista

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

U sklopu strateške vizije razvoja turizma u južnom dijelu zemlje, konkretno regiji Hercegovine, važan segment promišljanja osnaživanja ponude i podizanja potencijala i kapaciteta na višu razinu odnosi se na preporod koji trenutačno prolazi Zračna luka Mostar, koja u ovoj godini očekuje rekordne brojke posjećenosti.

Utvrđeno je, naime, da u prosjeku turist koji dolazi zrakoplovom u Hercegovinu na dan ostvari potrošnju od oko 80 eura, dok se u prosjeku zadržava tri dana u ovom dijelu BiH. Matematika nam dalje kaže kako su brojke od 3 do 4 puta više u odnosu na poticaje koje Zračna luka dobiva, što jasno govori o isplativosti strateškog projekta revitalizacije zračnog prometa u Mostaru kao gospodarskom, prometnom i kulturnom središtu regije Hercegovine. U prijevodu, prosječno turisti u Hercegovini ostavljaju 240 eura za vrijeme svog boravka, a kada se ta brojka pomnoži s 20 tisuća dolazaka, dolazimo do iznosa od 4,8 milijuna eura, odnosno 9,6 milijuna maraka.

Naravno, ove brojke bi mogle biti i veće, a osobito od iduće godine, kada se očekuje uspostava potpuno novih zračnih linija.

Drugi važan segment podizanja turističkih kapaciteta ovoga dijela BiH na višu razinu krije se i u boljoj cestovnoj povezanosti, ali i u procesima poput uspostave turističkih zajednica u gradovima i općinama.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Hrvatskoj potvrđen slučaj afričke svinjske kuge

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Hrvatske Josip Dabro objavio je da je potvrđen slučaj afričke svinjske kuge kod domaćih svinja u općini Gradište. Dabro je kazao da je laboratoriju Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu utvrdio postojanje afričke svinjske kuge. Već je jučer eutanazirana 81 svinja. Danas nema novih dojava. U […]

Pretplatite se