POTOMCI HRVATSKIH ISELJENIKA TRAŽE SVOJE KORIJENE

admin
0 0
Read Time:48 Second

Ljetna škola Domovina („Domovina Birthright Program“) projekt je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko – američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima u dobi od 18 do 30 godina.

Projekt se održava u svrhu jačanja identiteta hrvatskog iseljeništva, poticanja globalnog umrežavanja Hrvata, kulturne i znanstvene suradnje s mladom generacijom potomaka hrvatskih iseljenika, razvoja i jačanja baštinskog turizma u Republici Hrvatskoj te jačanja svijesti o nedjeljivom hrvatskom narodu.

Polaznici će se upoznat sa bogatstvom hrvatske gastronomije, glazbe, hrvatskog jezika te ljepotom života u domovini svojih predaka.

Sudjelovanjem mladih potomaka hrvatskih iseljenika koji potječu iz Južne Amerike, Australije, SAD-a, Kanade, Južne Afrike, Europe i Ujedinjenog Kraljevstva, ovaj projekt kao dodatni cilj ima povezati hrvatske zajednice širom svijeta. Kroz dijalog i zajedničko otkrivanje Lijepe Naše, polaznici koji dolaze s različitih kontinenata moći će prepoznati sličnosti i razlike koje povezuju njihove i druge hrvatske zajednice udaljene od domovine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

STOLJETNI MLIN OBITELJI MIKULIĆ IZ USKOPLJA

Zanimljiva priča dolazi nam iz mjesta Podgrađe u blizini Uskoplja, gdje su nas ugostili Slavka i Ivica Mikulić. Ivica je inače mirovinu zaradio kao vozač, dok je Slavka bila domaćica i odgajala djecu. Razgovorom nastavljamo priču o njihovom stoljetnom mlinu koji prkosi zubu vremena. Mlin u Ivičinom vlasništvu još uvijek […]

Pretplatite se