Hrvatska i BiH danas saznaju protivnike u Ligi nacija

admin
1 0
Read Time:57 Second

U sklopu Uefinog kongresa u Parizu, danas će se od 18 sati održati i ždrijeb Lige nacija koja počinje u rujnu ove godine. 

Sve europske reprezentacije, uz iznimku suspendirane Rusije, bit će uključene u ždrijeb, a Hrvatska će biti nositelj u Ligi nacija A.

Uz Hrvatsku, u prvoj jakosnoj skupini su Španjolska, Italija i Nizozemska. Vatreni su prošle godine igrali u finalu protiv Španjolske. U drugoj jakosnoj skupini su Danska, Portugal, Belgija i Mađarska.

Treću čine Švicarska, Njemačka, Poljska i Francuska, a četvrtu Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija i Škotska.

Grupna faza Lige nacija igrat će se u rujnu, listopadu i studenom, nokaut faza od 20. do 25. ožujka sljedeće godine, a završnica, odnosno “Final Four” od 4. do 8. lipnja.

Promjena u odnosu na prošlo izdanje je ta da će prve dvije reprezentacije, a ne samo jedna, proći te igrati četvrtfinale na dvije utakmice.

Nastup reprezentacija u Ligi nacija povezan je uz europske kvalifikacije za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

U dodatne kvalifikacije UEFA-e za SP 2026. godine ići će 12 drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija te četiri najbolje rangirane momčadi iz Lige nacija koje nisu osigurale plasman kroz kvalifikacije.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U STARAČKOM DOMU TOMISLAVGRAD SVEČANO OTVOREN ODJEL FIZIKALNE TERAPIJE

U Staračkom domu u Tomislavgradu svečano otvoren Odjel fizikalne terapije. Ovaj projekt, čija vrijednost iznosi nešto više od 30 000 KM, podržan je i realiziran uz potporu EUFOR-a – Turske vojne misije u BiH. Na svečanosti su uz ravnatelja, djelatnike i korisnike ustanove, sudjelovali i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić, […]

Pretplatite se