Bh. građanima Hrvatska i Slovenija najpoželjnije za rad

admin
0 0
Read Time:40 Second

Radnici iz BiH traže konkurentne plaće, sigurnost posla i mogućnost profesionalnog usavršavanja od potencijalnih poslodavaca u zemljama regije.

Najveći broj ispitanika očekuje minimalnu plaću u rasponu od 2.000 do 3.000 eura. Ova očekivanja su usklađena s njihovom željom za boljim životnim standardom i radnim uslovima.

Istraživanje je otkrilo da su ispitanici najviše zainteresirani za rad u sektorima ugostiteljstva, IT-a, građevinarstva, medicine, te transporta i logistike.

Iz navedenih sektora i u ovoj godini veći broj zanimanja se smatra najtraženijim, odnosno deficitarnim za određene industrije.

Prema rezultatima istraživanja, većina ispitanika je spremna trajno raditi u zemljama regije, dok mnogi nisu sigurni bi li se ikada vratili u Bosnu i Hercegovinu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Određeni uvjeti za prestanak radnog odnosa za policijskog službenika

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva unutarnjih poslova utvrdila prijedloge zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima Federacije BiH i Zakona o unutarnjim poslovima Federacije BiH. Oba prijedloga zakona bit će upućena u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku. Kako je navedeno u obrazloženju, […]

Pretplatite se