Sindikat traži žurni sastanak s Gradom Mostarom radi isplate jednokratne pomoći

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Sindikalna organizacija Gradske uprave Grada Mostara traži žurni radni sastanak u vezi pregovaranja odobravanja isplate jednokratne novčane pomoći po uredbi Vlade Federacije.

Sukladno uredbi vlade Federacije BiH o isplati pomoći od strane poslodavca u visini od maksimalnog iznosa do 2.768 KM tražimo žurni radni sastanak u vezi pregovaranje odobravanje isplate dinamike i načina realizacije isplate pomoći, a s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica uzrokovanih rastom cijena osnovnih životnih namirnica, bavodi se u zahtjevu sindikata za sastanak, prenosi Bljesak.info.

 

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na zadnjoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva financija, s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica uzrokovanih rastom cijena osnovnih životnih namirnica donijela Uredbu kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamika isplate i način realizacije.

Pravo na ovu pomoć, uslijed inflatornog rasta cijena, ima osoba koja ima zasnovan radni odnos s poslodavcem u skladu s člankom 4. Zakona o radu. Poslodavac može, na osnovu ove uredbe, izvršiti isplatu pomoći u maksimalnom iznosu do 2.768 KM u skladu s financijskim mogućnostima i pravilima propisanim ovom uredbom. Također, može izvršiti isplatu pomoći i u iznosu koji je manji od ovog iznosa. Pomoć se može isplatiti u razdoblju od dana stupanja na snagu ove uredbe, a najkasnije do dana prestanka njenog važenja. Ova pomoć se ne smatra plaćom ili naknadom plaće prema odredbama Zakona o radu.

 

IZVOR: Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sada je i službeno: Ivan Rakitić novi je igrač Hajduka!

Konačno je stigla potvrda s Poljuda! Hajduk je u ponoć objavio kako je Ivan Rakitić potpisao za splitski klub. Jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog nogometa nešto prije ponoći potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone uz opciju dodatnog produljenja za još jednu sezonu, objavio je Hajduk. […]

Pretplatite se