Novčane isplate za još 1.918 porodilja

admin
0 0
Read Time:59 Second

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pustilo je na isplatu drugu grupu majki koje su podnijele prijavu za podršku od 1.000 konvertibilnih maraka za novorođenu djecu u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U mjesecu kolovozu na isplati je 1.918 prijava majki za ukupno 1.939 djece za koje je osiguran ukupni iznos od 1.939.000 konvertibilnih maraka.

Trenutno je u aplikaciju uneseno ukupno 8.121 prijava, od kojih je, zajedno s prvom i drugom isplatom, obuhvaćeno 5.168 djece.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike nastavlja s aktivnostima na obradi preostalih prijava kako bi podrška za novorođenu djecu bila isplaćena u najkraćem mogućem roku.

“U odnosu na prošli mjesec u kojem je bilo čak 3.179 nedovršenih prijava, te imajući u vidu da je u prošlom mjesecu zaprimljeno još 1.083 novih prijava, tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike obradio je veliki broj prijava i držimo da ćemo već u narednom mjesecu stići završiti sve preostale prijave, te svaki naredni mjesec na isplatu puštati novopristigle prijave,” pojasnio je resorni ministar Adnan Delić.

Ova natalitetna mjera predstavlja dio širih nastojanja Vlade i Ministarstva za unaprjeđenje socijalne politike i podrške obiteljima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U BiH obavljena prva transplantacija srca

U nedjelju je u JU KB Zenica uspješno izvedena eksplantacija organa s moždano mrtvog donora starosne dobi 21 godinu. Moždana smrt dijagnosticirana je u subotu nakon čega je obavljen razgovor s obitelji preminulog pacijenta u smislu doniranja organa. Zahvaljujući obitelji koja je pristala na donaciju organa urađena je multiorganska eksplantacija. […]

Pretplatite se