Kroz prezentacije pozitivne priče mladi promovirali poruke mira i zajedništva u Livnu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second
Svakodnevno smo svjedoci da širom Bosne i Hercegovine postoje mnoge pozitivne priče o izgradnji mira, toleranciji, suživotu i zajedništvu ljudi koji žive na ovim prostorima. U tom valu pozitivnih, humanih i ljudskih priča, sudjeluju i mladi iz Livna, kroz brojne društvene akcije i projekte s ciljem unaprijeđena lokalne zajednice.
Livanjske srednje škole i njihovi učenici/ce kroz aktivno sudjelovanje u projektu „Unaprjeđenje društvene kohezije kroz suradnju u oblasti pružanja lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini“ poslali su poruke zajedništva i solidarnosti.
Rad livanjskih srednjoškolaca ne ogleda se samo u sudjelovanju u humanitarnim akcijama i podršci osobama u potrebi, već i u promicanju društvene kulture među građanima/kama. Mladi svakodnevno doprinose boljem životu zajednice kroz razne aktivnosti i kroz projekte koji inspiriraju i motiviraju ljude na trajni doprinos izgradnji mira.
Ravnatelji su istaknuli važnost kontinuirane podrške ovakvim inicijativama, naglašavajući da su rezultati već vidljivi u jačanju međusobnih suradnje i povezivanju unutar zajednice te u podizanju svijesti o važnosti participacije i zajedničkom radu.
Naglasak je stavljen i na to da će škole nastaviti podržavati ovakve projekte u budućnosti kako bi se nastavilo raditi na unaprjeđenju društvene kohezije i omogućavanju održivog razvoja lokalnih zajednica.
Sudionici/ce radionica su s oduševljenjem istaknuli kako su im ove aktivnosti omogućile da izraze svoje mišljenje i ideje. Također su kroz različite radionice i obuke, usvojili znanja i vještine koje su ih inspirirale da razvijaju nove ideje za poboljšanje svojih škola ali i lokalne zajednice.
Svugdje oko nas, postoje predivne priče koje čekaju da budu ispričane i doživljene. Bitno je otvoriti srce i um kako bismo ih primijetili i podijelili s drugima. U tim pričama često pronalazimo inspiraciju, nadu i ljubav – sastojke koji nas hrane i čine život smislenim. Zato je važno biti otvoren za ljepotu koja nas okružuje i biti spreman dijeliti svoje priče kako bismo potaknuli i motivirali druge za činjene dobra.
Ova priča je dio projekta “Zajedno za bolju i tolerantniju zajednicu” koji provodi Centar za građansku suradnju iz Livna u cilju uključivanja mladih u društvene teme i promocije pozitivnih i filantropskih inicijativa. Aktivnosti organiziramo zahvaljujući projektu “Unaprjeđenje društvene kohezije kroz saradnju u oblasti pružanja lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini” kojeg financira United Nations Peacebuilding, a provode ga IOM Bosnia and Herzegovina i Razvojni program UNDP Bosnia and Herzegovina u ime United Nations in BiH.
CGS Livno
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Uskoro nas očekuje nebeski spektakl: Što su zapravo Suze svetog Lovre

Suze svetog Lovre, poznate i kao Perzeidi, spektakularni su meteorološki fenomen koji se javlja svake godine tijekom kolovoza. Ovaj nebeski događaj dobio je naziv prema svetom Lovri, svecu kojeg katolička crkva slavi 10. kolovoza, otprilike u vrijeme kada je meteorski roj najintenzivniji. Perzeidi su jedan od najpoznatijih i najbogatijih meteorskih […]

Pretplatite se