Zasjedao Zastupnički dom Parlamenta Federcije BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Vlada Federacije BiH bez posebnog obrazloženja povukla je s dnevnog reda u srijedu sazvane izvanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima Federacije BiH kao i Prijedlog zakona i izmjeni Zakona o unutarnjim poslovima Federacije BiH.

Donošenjem ovih zakona koje je na sjednici zakanoj za četvrtak trebao razmatrati i Dom naroda, postojeći zakon o policijskim službenicima uskladio bi se sa Zakonom o MIO te na taj način omogučilo policijskim službenicima s činom glavnog inspektora da se prijave za natječaj za ravnatelja i zamjenika ravnatelja Federalne uprave policije,  bez obzira na to što će u vrijeme raspisivanja natječaja i trajanja mandata ispuniti uvjete za mirovinu. Na ovaj način bi se premostio problem nedostatka kvalificiranih kandidata te otvorio put imenovanju ravnatelja i zamjenika ravnatelja FUP-a.

Budući da je članovima Neovisnog odbora kao i Odbora za žalbe građana istekao mandat u kolovozu 2022. godine, policija u Federaciji BiH već više od dvije godine je bez parlamentarnog kao i nadzora građana. Uz činjenicu da su na obe čelne dužnosti u Federalnom MUP-u Bošnjaci, ministar Ramo Isak kao i v.d. ravnatelja FUP-a Vahidin Munjić, koji iza sebe i hipoteku optužbi za zlouporabu položaja i ovlasti, rad policije na razini Federacije BiH ozbiljno je kompromitiran kao i uprava  RTV FBiH koja godinama radi izvan zakonskih okvira budući da je svim članovima uprave odavno istekao mandat.

 

Imenovanja na koja se čeka godinama ušla su u slijepu ulicu nakon što su raspisivanjem javnh natječaja pokrenuta s mrtve točke, a najglasniji u zaustavljanju ovih procesa su očekivano dužnosnici oporbenih SDA i DF-a koji ni po koju cijenu, očito ne žele izgubiti utjecaj kojeg imaju u programima RTV FBiH čija će uprava po svemu sudeći nakon imenovanja nove morati i kazneno odgovarati za dugogodišnji rad izvan zakonskih okvira.

Nakon što je Vlada FBiH povukla zakone koji se odnose na policiju, zastupnici u Zastupničkom domu usvojili su Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvitka Federacije BiH 2021.-2027. kao i Prijedog zakona o izmjenama i dopunama  Zakona u upravljanju otpadom. Oba dokumenta usvojena su istom teklstu u kakvom ih je usvojio Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zavod MIO organizira prve međunarodne savjetodavne dane

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje (FZ MIO), u suradnji s nositeljem mirovinskog osiguranja iz Savezne Republike Njemačke (Deutsche Renteversicherung), organizira Međunarodne savjetodavne dane za osiguranike koji su zaposleni ili bili zaposleni u Njemačkoj, a koji će se održati 24. i 25. rujna u prostorijama Zavoda u Mostaru, Ulica […]

Pretplatite se