Papa Franjo dostavio medicinske potrepštine udaljenom gradu u džungli

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second
Papa Franjo je u nedjelju doletio duboko u džunglu otočne države u jugozapadnom Pacifiku Papue Nove Gvineje kako bi posjetio katolike koji žive u jednom od najudaljenijih područja svijeta i isporučio medicinske potrepštine i drugu pomoć.
Putujući 1.000 km u teretnom avionu C-130 koji je osiguralo Kraljevsko australijsko ratno zrakoplovstvo, papa Franjo je stigao sa malom pratnjom u Vanimo, grad od oko 12.000 ljudi u sjeverozapadnom uglu glavnog otoka Papue Nove Gvineje, bez tekuće vode i sa oskudnom opskrbom strujom. Osamdesetsedmogodišnji papa donio je stotine kilograma predmeta kao pomoć lokalnom stanovništvu, rekao je glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni, uključuju razne lijekove i odjeću, kao i igračke i glazbene instrumente za školsku djecu.
Papa je u posjeti naciji od 600 otoka u sklopu svoje ambiciozne 12-dnevne turneje po četiri zemlje u jugoistočnoj Aziji i Okeaniji, najduže u njegovom 11-godišnjem papinstvu. U Vanimo je došao na poziv lokalnih misionara Katoličkog instituta utjelovljene riječi. Oni su, kao i Franjo, prvi papa iz Amerike, iz Argentine. “Radite nešto lijepo i važno je da ne ostanete sami”, rekao je Franjo okupljenima, koje Vatikan procjenjuje na 20.000, misionara i katoličkih vjernika iz Vanima, na sastanku ispred jednospratne gradske drvene katedrale.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Online budućnost stigla u sve krajeve svijeta - BiH zaostaje za većinom

Vrlo zanimljiv portal koji redovito objavljuje šarolike podatke na kartama, a koji otkrivaju mnoštvo zanimljivih informacija u cijelom svijetu, objavio je nedavno jednu iznimno zanimljivu kartu. Naime, riječ je o brzinama interneta razvrstanim po zemljama u cijeloj Europi. Što se tiče brzine interneta, Europa posjeduje neke od najbržih internetskih veza […]

Pretplatite se