Detalji nove akcije FUP-a: Oštetili Autoceste FBiH za 790.000 KM?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second
U akciji “Landfill” koju su u utorak proveli pripadnici Federalne uprave policije, privedeno je pet osoba zbog sumnje na malverzaciju u izgradnji autoceste, među kojima je i bivši ravnatelj Autocesta FBiH Elmedin Voloder.

Kako su naveli iz FUP-a, operativna akcija provedena je pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, a slobode su osim Volodera, lišeni Reuf Kadrić, zaposlenik Autocesta FBiH, Boris Zelić iz Orašja, Marin Nikolić iz Žepča, te Mustafa Musabegović iz Sarajeva.

Kako saznaje “Avaz”, sumnja se da je grupa oko Volodera, u kojoj je aktivnu ulogu imao i uhićeni Nikolić, u to vrijeme direktor gospodarskog društva Trasa d.o. o. Sarajevo od vlasnika parcela na dionici autoceste kod Žepča otkupio zemljište za 35.664 KM, a zatim nekoliko mjeseci kasnije, isto zemljište je prodano „Autocestama FBiH“ za 445.800,00 maraka.

Sumnja se, navodi Tužiteljstvo, da su znali kuda će ići trasa autoceste, kako bi jeftino zemljište prodali po deset puta većoj cijeni.

U prijavi je navedeno da je šteta po “Autocesta” veća od 410.000 KM, no, kako saznaje navedeni medij, Tužiteljstvo ZDŽ tvrdi da je financijska šteta 790.000 KM, što su predočili i uhićenima.

“Avaz” također saznaje da Tužiteljstvo ima 10 svjedoka, koji su navodno potkrijepili ove navode, da je na dionici autoceste kod Žepča, tijekom eksproprijacije rađena sustavna korupcija.

 

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

FBiH: Više od 10.000 učenika povratnika dobilo jednokratnu pomoć

Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 200 KM dobilo je više od 10.000 djece iz povratničkih obitelji u Federaciji BiH. Radi se o Odluci federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nerina Dizdara za koju je izdvojeno skoro 2,2 milijuna KM. Prethodno je raspisan Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava učenicima […]

Pretplatite se