STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Snijeg i u BiH

admin
0 1
Read Time:1 Minute, 49 Second

Promjena vremena stigla je u Europu, a meteorolozi najavljuju da bi do vikenda u Alpama moglo pasti dva do tri metra snijega, a dijelovima Starog kontinenta prijeti velika opasnost od poplava, prenose mediji.

Meteorolozi najavljuju da bi moglo doći do velikih poplava u jugoistočnoj Njemačkoj, u Austriji i Češkoj. Prema najavama, očekuje se izuzetno nagla promjena vremena kakva se rijetko viđa, prenosi Bljesak.info.

Bh. meteorolog Nedim Sladić na Facebooku je objavio kako od petka se očekuje prodor hladnog arktičkog zraka s intenzivnijim padalinama.

”To je uvod u hladan rujanski vikend s temperaturama znatno ispod prosjeka za ovo doba godine. Najviše bosanskohercegovačke planine pratit će malo prvog snijega ove sezone. Prije toga, jačanje juga u četvrtak”, naveo je Sladić.

Sutra prije podne više oblačnosti se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju prvo na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne i padavine će se tijekom noći na petak proširiti na cijelu zemlju. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno su mogući i jaki udari juga na zapadu, jugozapadu i središnjim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U petak, 13. rujna u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. U večernjim satima na vrhovima planina je moguć i snijeg. Prije podne jakog juga može biti na području Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 11 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 25°C.

U subotu, 14. rujna pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slaba kiša, većinom se očekuje u sjevernim područjima. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C, priopćeno je iz FHMZ BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zrinjski uvjerljivom pobjedom srušio Slogu

U ranije odgađanoj utakmici 1. kola Wwin lige BiH, Zrinjski je u srijedu na domaćem terenu s 3:1 pobijedio Slogu Doboj. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, da bi na početku drugog poluvremena gosti šokirali Mostarce i došli do iznenađujućeg pogotka. Iako je Zrinjski dominirao, greška zadnje linije domaće ekipe […]

Pretplatite se