Umirovljenici s Vladom FBiH

admin
0 0
Read Time:45 Second
U sjedišti Vlade Federacije BiH u tijeku je sastanak čelnika Vlade FBiH s predstavnicima Saveza udruga umirovljenika FBiH.

Izaslanstvo Vlade predvodi premijer Nermin Nikšić, a na sastanku su i ministri Toni Kraljević, Vojin Mijatović i Adnan Delić, dok izaslanstvo Saveza Udruga umirovljenika predvodi predsjednik Upravnog odbora Redžo Mehić.

Umirovljenici u svojim zahtjevima, koje su usuglasili na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Saveza, a koje će predočiti na sastanku u Vladi FBiH, traže intenziviranje rada na izmjenama i dopunama Zakona o MIO, u dijelu koji se odnosi na redovno i izvanredno usklađivanje mirovina, s ciljem da se ubuduće primanja umirovljenika uvećavaju u skladu s rastom prosječne plaće u FBiH i potrošačke košarice umjesto dosadašnjeg praćenja rasta BDP-a.

Također, od Federalne vlade traži isplatu jednokratne novčane pomoći, kao i dodatak za pomoć u liječenju i rehabilitaciji, rekao je ranije Mehić.

Ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima, umirovljenici su za 3. listopada najavili prosvjede.

Jabuka.tv
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Grafiti - Od ulične umjetnosti do kaznenog djela

Grafit – oblik umjetnosti koji se izvodi na javnim površinama, kao što su zidovi, mostovi ili vlakovi, čija forma može biti izrazito kreativna i inspirativna. Međutim, grafiti nisu uvijek dočekani s odobravanjem; često su metom kritike i predstavljaju izazov za vlasti i građane. Ova priča je dio projekta “Zajedno za […]

Pretplatite se