Vlada HNŽ: Povrat poreza na prvu nekretninu

admin
0 0
Read Time:44 Second
Vlada Hercegovačko-neretvanske županije donijela je odluku o refundiranju plaćenog poreza na promet nekretnina ili naknade za uređenje zemljišta za mlade obitelji koje kupuju ili grade prvu nekretninu na području HNŽ-a.
Javni poziv je objavljen u travnju ove godine. Vlada je osigurala 750.000 KM za ovu namjenu, bez umanjivanja prihoda gradovima i općinama. Do sada je zaprimljeno 29 zahtjeva, od kojih je 21 odobren, a isplaćeno je 119.244,37 KM. Većina zahtjeva odnosi se na refundiranje poreza na nekretnine, dok se jedan odnosi na naknade za uređenje zemljišta.
Uvjeti za ostvarivanje prava su da je jedan od bračnih partnera državljanin BiH, mlađi od 40 godina, da nemaju drugu nekretninu u vlasništvu, da se nekretnina nalazi na području HNŽ-a, te da su kupili nekretninu u tekućoj godini. Također, nekretnina ne smije biti bespravno izgrađena, a barem polovica kupnje mora biti financirana kreditom.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

JEDNOKRATNA NAKNADA: Najavljena isplata novčane pomoći za 10.329 umirovljenika

Vlada Brčko distrikta BiH, putem Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, najavila je isplatu jednokratne novčane pomoći za 10.329 umirovljenika u ukupnom iznosu od 1.298.400 KM. Ova inicijativa usmjerena je na podršku najugroženijim kategorijama stanovništva. Detalji isplate Umirovljenici će primiti iznose od 50, 100 ili 150 KM, u zavisnosti od […]

Pretplatite se