JEDNOKRATNA NAKNADA: Najavljena isplata novčane pomoći za 10.329 umirovljenika

admin
0 0
Read Time:48 Second

Vlada Brčko distrikta BiH, putem Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, najavila je isplatu jednokratne novčane pomoći za 10.329 umirovljenika u ukupnom iznosu od 1.298.400 KM. Ova inicijativa usmjerena je na podršku najugroženijim kategorijama stanovništva.

Detalji isplate

Umirovljenici će primiti iznose od 50, 100 ili 150 KM, u zavisnosti od visine njihove mirovine. Oni s primanjima do 573 KM dobit će puni iznos od 150 KM, dok će umirovljenici čije mirovine iznose do 648 KM primiti 100 KM. Umirovljenici s primanjima iznad 648 KM dobit će 50 KM. Sredstva će biti na raspolaganju najkasnije sljedeći tjedan, zavisno od bankovnih transfera, prenosi Akta.ba.

Novi program pomoći

Osim ove isplate, najavljen je i novi program pomoći koji će se fokusirati na najugroženije kategorije stanovništva. Novoevidentiranim umirovljenicima u 2024. godini koji ispunjavaju uvjete iz Odluke o odobravanju programa, pomoć će biti isplaćena sredinom listopada.

Ova mjera je važan korak ka poboljšanju životnog standarda umirovljenika u Brčko distriktu.

 

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Što je EU poručila BiH

Odbor za stabilizaciju i pridruživanje Europske unije na sastanku održanom jučer u Bruxellesu sagledao je najvažnije događaje prema političkim i ekonomskim kriterijima Nakon konkretnih rezultata koje je ostvarila Bosna i Hercegovina, koji su navedeni u izvještaju Komisije, te odluke Europskog vijeća koja je uslijedila u ožujku 2024. godine o otvaranju […]

Pretplatite se