Livanjsko selo Stupe proglašeno najljepšim selom BiH

admin
0 0
Read Time:55 Second

Grad Livno potpisao je sporazum o razumijevanju s Udruženjem za razvoj ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini Alterural, a livanjsko selo Stupe dobilo je status najljepšeg sela BiH.

Navedeno udruženje, ujedno i nositelj projekta “Najljepša sela Bosne i Hercegovine”, pored 15 sela, odabralo je livanjsko selo Stupe i dodijelio mu status nositelja oznake “Najljepša sela Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz Grada Livna.

Prema obrazloženju navedenom iz Alterurala, Stupe su ispunile sve kriterije za stjecanje oznake najljepšeg sela.

Odluku o dodjeljivanju ove titule Stupama donijelo je Povjerenstvo za kvalitetu koje čine renomirani i neovisni stručnjaci s područja arhitekture, etnografije, pejzažnog uređenja, očuvanja baštine, održivog turizma, ruralnog razvoja i životne sredine.

Potpisivanjem sporazuma strane su preuzele i određene obveze, a zajednička opredijeljenost je promoviranje, razvijanje i očuvanje autentičnosti Stupa.

Zajednički će djelovati na promoviranju turističkih potencijala najljepših sela BiH na domaćem i međunarodnom tržištu, očuvanju lokalne prirode, kulturne i nematerijalne baštine, potaknuti obrazovanje pružatelja usluga, organizirati događaje i promocije radi povećanja svijesti o oznaci “Najljepša sela u BiH”, raditi na privlačenju turista, te unaprijediti lokalnu ekonomiju kroz poticanje turizma i trgovine u regiji.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

CIJELA HERCEGOVINA SE NA SUHOZIDU ODGOJILA - INTERVJU S FRANOM OREČOM

U Posušju smo posjetili Franu Orača, rođen 1.lipnja u selu Vracu kod Posušja gdje je završio osnovnu školu a gimnaziju u Širokom Brijegu. Diplomirao na Rudarskom fakultetu u Tuzli 1969. godine nakon čega je počeo raditi na istraživanju eksploatacije boksita u Rudniku boksita u Posušju. Tako je otprilike počela životna […]

Pretplatite se