Biskupi iz BiH pozivaju političare na dijalog i suzdržavanje od teških riječi

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

 

Biskupi iz Bosne i Hercegovine ustrajavaju na svom pozivu političarima u toj zemlji na odgovorno ponašanje i suzdržavanje od svađa i jezika mržnje koji zagađuje javni prostor, kazao je u subotu vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

 

Nakon redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH njezin predsjednik nadbiskup Vukšić kazao je novinarima kako biskupi mogu samo ponoviti svoju izjavu iz studenog prošle godine u kojoj su izrijekom pozvali političare na odgovorno ponašanje, unatoč činjenici da taj apel nije naišao na veliki odaziv a stanje u zemlji od tada je postalo samo gore, posebice uoči priprema za provedbu listopadskih izbora.

 

U izjavi koju je Biskupska konferencija BiH usvojila točno prije godinu dana 5. studenog 2021. godine stajalo je kako oni pozivaju sve izabrane predstvanike vlasti da se suzdrže od teških riječi i uvreda i da poštuju pojedinačna i kolektivna prava ljudi, konstitutivnih naroda i manjinskih grupa.

 

Političare su pozvali i da rade na uspostavi društvene sloge i pronalaženju pravednog izbornog sustava te ustavne i zakonske reforme.

 

“Možemo samo ponoviti istu misao i istu izjavu”, kazao je nadbiskup Vukšić.

 

 

Istaknuo je kako biskupi iz BiH ostaju pri tome da koliko god je to moguće doprinesu pomirenju, razumijevanju i dijalogu kako bi cijelo društvo krenulo naprijed.

 

Kazao je i kako je Katolička Crkva uvijek na strani dijaloga pa želi da se on nastavi među vjerskim zajednicama u BiH.

 

“Želimo na tom području ustrajati”, kazao je Vukšić dodajući da Crkva moli za međureligijski dijalog i želi ga nastaviti koliko god je to moguće.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Srbi održali veliki skup u Kosovskoj Mitrovici, istaknuli zastave: “Borimo se goloruki”

Danas se u Kosovskoj Mitrovici održava veliki skup kod spomenika knezu Lazaru. Kako pišu tamošnji mediji, cijela Mitrovica okićena je srpskim zastavama, a na obližnjoj zgradi razvučena je trobojnica. Zastave, među kojima i one s natpisom “Ovo je Srbija”, postavljene su i u drugim gradovima na sjeveru Kosova. Okupljenima su […]

Pretplatite se