Objavljena knjiga pape Franje “Život. Moja povijest u Povijesti”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Knjigu pape Franje i vatikanista Fabia Marchesa Ragona “Život. Moja povijest u Povijesti”, koja kroz papinu životnu priču govori o najvažnijim činjenicama 20. stoljeća i prvih desetljeća trećega tisućljeća, objavila je Kršćanska sadašnjost.

Knjiga je, navodi nakladnik, nastala iz namjere da se ispripovijeda povijest putem Povijesti, najvažnije činjenice 20. stoljeća i prvih desetljeća trećega tisućljeća preko posebnoga svjedoka, pape Franje, koji je pristao prepričati svoj život govoreći o događajima koji su obilježili čovječanstvo.

Nakladnik naglašava kako je Papin životopis ugledao svjetlo dana nakon niza razgovora koje je sa Svetim Ocem vodio vatikanist televizijske grupe Mediaset Fabio Marchese Ragona koji prati Papu pri televizijskim dnevnicima Tg5, Tg4, Studio Aperto38 i TgCom 24.

U knjizi papa Franjo pripovijedajući prvi put priču o svojem životu, osvrćući se na događaje koji su obilježili povijest u posljednjih osamdeset godina, otkriva porijeklo ideja koje mnogi smatraju odvažnima i koje ističu njegov pontifikat, napominje nakladnik i dodaje kako je riječ o izjavama protiv siromaštva i uništavanja okoliša do poticaja upućenih svjetskim vođama kako bi zacrtali drukčiji smjer u pitanjima kao što su dijalog među narodima, utrka u naoružanju i borba protiv nejednakosti.

Nakladnik ističe kako Jorge Mario Bergoglio vodi čitatelje za ruku prateći ih svojim sjećanjima na nesvakidašnjem putovanju kroz desetljeća. Papin glas, s njegovim vrlo osobnim sjećanjima, izmjenjuje se s glasom pripovjedača koji u svakom poglavlju rekonstruira povijesni scenarij u kojem se ona odvijaju, dodaje nakladnik.

Knjiga, naglašava nakladnik, prati uspomene pastira koji pripovijeda o sramotnom istrebljivanju Židova od strane nacista, o lansiranju atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki, Videlinu državnom udaru u Argentini, padu Berlinskoga zida, velikoj gospodarskoj recesiji, odreknuću pape Benedikta XVI.

Događaji su to, ističe, koji se preklapaju sa zgodama iz života pape callejera – “Pape s ulice” – koji, iznimno, ponovno otvara škrinju svojih uspomena kako bi, sa svojstvenom mu jednostavnošću, ispripovjedio trenutke koji su promijenili svijet, ali i njegov život. prenosi Hina.

 

RTVHB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

MUP Sarajevske županije počeo izdavati prenosive pločice za vozila

Ministarstvo unutarnjih poslova SŽ-a počelo je s izdavanjem prenosivih pločica za vozila shodno Pravilniku o registraciji vozila i Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH. Prenosive pločice koriste se za vozila koja se kreću do mjesta carinjenja, homologacije, servisiranja, prodajnog i izložbenog mjesta, mjesta atestiranja, skladištenja, nadogradnje i […]

Pretplatite se