PAPA FRANJO U BRUXELLESU Pozvao na prekid rata i s nazočnima podijelio posebnu vijest

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Papa Franjo je u nedjelju u Bruxellesu izrazio “bol” zbog širenja sukoba na Bliskom istoku te pozvao na prekid vatre u Libanonu, Gazi i Izraelu i također poručio da ne smijemo zaboraviti “napaćenu Ukrajinu”.

“Nastavljam s bolom i velikom zabrinutošću pratiti širenje i intenziviranje sukoba u Libanonu. Libanon je poruka, ali u ovom trenutku to je poruka patnje, a ovaj rat ima razorne učinke na stanovništvo: mnogo, previše ljudi i dalje umire iz dana u dan na Bliskom istoku. Molimo za žrtve, za njihove obitelji, molimo za mir”, rekao je Papa na kraju mise na stadionu kralja Baudouina u Bruxellesu, prenosi Hina.

“Pozivam sve strane na trenutni prekid vatre u Libanonu, u Gazi, u ostatku Palestine, u Izraelu. Neka se taoce pusti na slobodu i dopusti dostavu humanitarne pomoći. Ne zaboravimo napaćenu Ukrajinu”, poručio je Franjo.

Vjernike je pozvao da se zajedno s njim mole za mir “za napaćenu Ukrajinu, Palestinu i Izrael, za Sudan, Mjanmar i sve zemlje ranjene ratom”.

Beatifikacija

Također je rekao da želi s nazočnima podijeliti jednu vijest.

“Po povratku u Rim pokrenut ću proces beatifikacije kralja Baudouina: neka njegov primjer čovjeka vjere prosvijetli vladare. Molim belgijske biskupe da predano rade na toj kauzi”, rekao je Papa.

 

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Trener Sarajeva pred Široki: Žao mi je što idemo bez navijača

Sarajevo i Široki Brijeg večeras od 18:00 sati na Pecari igraju susret 9. kola WWin lige, ali bez gostujućih navijača. Trener Sarajeva Zoran Zekić kazao je kako ih očekuje teška utakmica jer svaka ekipa protiv njih ima veliki motiv. Jako teško gostovanje u Širokom, a jako mi je žao da […]

Pretplatite se