Poplave – Najmanje 21 osoba poginula, traga se za nestalim

admin
0 0
Read Time:51 Second
Najmanje 21 osoba izgubila je život u poplavama koje su pogodile našu zemlju. Spasilački timovi cijeli dan su pokušavali raščistiti ruševine u selu Donja Jablanica gdje su deseci kuća srušeni ili oštećeni.
Naknadno je javljeno kako je pronađena još jedna žrtva u Jablanici čime se broj poginulih u ovom mjestu popeo na 17.
Najmanje tri osobe pronađene su mrtve na području Fojnice u središnjoj Bosni, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženskoj osobi.
Zbog alarmantnog stanja Javno poduzeće Autoceste FBiH i građevinske tvrtke koje rade na Koridoru Vc Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret, Euro-Asfalt i HGG odazvali su se u pomoć ugroženom stanovništvu Jablanice, koje su pogodile katastrofalne bujične poplave i klizišta, priopćeno je u petak večer.
Dio mehanizacije kamioni, teške mašine, bagere i ostale strojeve, kao i ljudstvo kako sa gradilišta na Koridoru Vc tako i veći broj kolega iz Vatrogasne jedinice Autocesta i ophodara preusmjeren je u svrhu hitne deblokade i osposobljavanje cestovne komunikacije, te pomaganju ljudima na području općine Jablanica.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

APLIKACIJA KOJA POVEZUJE SVE GENERACIJE

Nalazite se u nepoznatom području i želite znati koja su zanimljiva mjesta u blizini? Swagnite aplikacija pomaže ti da pronađeš najbolje barove, restorane, noćne klubove i događaje, ali i da ostvariš razne popuste i upoznaš se sa novim ljudima.

Pretplatite se