Povećana izravna strana ulaganja u BiH

admin
0 0
Read Time:52 Second
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Agencije za promidžbu inozemnih ulaganja, usvojilo je, Analizu izravnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini za 2022. i 2023. godinu s usporednom analizom Bosne i Hercegovine i država regije u izvješćima međunarodnih organizacija”. Konstatirano je povećanje izravnih stranih ulaganja (IIU) u 2021. i 2022. godini, a prema preliminarnim podacima trend rasta je nastavljen i u 2023. godini.
Prema posljednje revidiranim podacima Centralne banke BiH (CBBH), izravna strana ulaganja u BiH u 2021.godini iznosila su 577,8 milijuna eura, te njihov registrirani rast iznosi 37,2 %. Istodobno izravna strana ulaganja u 2022. godini nastavila su rasti i iznosila su 736,4 milijuna eura i veće su u odnosu na prethodnu godinu za 27,5 %. S obzirom na pozitivan pokazatelj značajnog povećanja izravnih stranih ulaganja, koja iznose više od milijarde KM u 2021. i 2022. godini, očekuje se njihov rast u Bosni i Hercegovini i u 2023. godini, što pokazuju i preliminarni podaci. Agencija za promidžbu stranih ulaganja u BiH (FIPA) objavit će Analizu na svojoj web-stranici.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zimsko računanje vremena: U jednoj zemlji kazaljke će se pomjeriti posljednji put

Za nešto manje od dva tjedna opet će biti to vrijeme: satovi će se pomjeriti. U jednoj zemlji satovi će se pomjeriti posljednji put. Ukrajina je od sljedeće godine ukinula promjenu na ljetno računanje vremena. Promjena je opravdana i zdravstvenim argumentima. Pomicanje kazaljki dovodi do promjena u bioritmu ljudi, što […]

Pretplatite se