Zimsko računanje vremena: U jednoj zemlji kazaljke će se pomjeriti posljednji put

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Za nešto manje od dva tjedna opet će biti to vrijeme: satovi će se pomjeriti. U jednoj zemlji satovi će se pomjeriti posljednji put. Ukrajina je od sljedeće godine ukinula promjenu na ljetno računanje vremena. Promjena je opravdana i zdravstvenim argumentima. Pomicanje kazaljki dovodi do promjena u bioritmu ljudi, što negativno utiče na njihovo fizičko i psihičko stanje. “Nakon promjene kazaljki na satu građani se osjećaju lošije, smanjuje im se radna sposobnost, a uočava se značajno pogoršanje kroničnih bolesti”, navodi se u obrazloženju zakona. Sa ljetnim računanjem vremena nema uštede energije.

Osim toga, zakonom je naglašeno odvajanje od ruskog ratnog neprijatelja. “Stoga će uvođenje i uspostavljanje jedinstvenog kijevskog vremena u cijeloj Ukrajini bez izuzetka, zauzvrat, ojačati sigurnosnu poziciju Ukrajine i doprinijeti evakuaciji i reintegraciji privremeno okupiranih teritorija”, naglasili su autori zakona. Skoro petinu teritorija Ukrajine okupirala je Rusija. Kao nuspojava ukidanja ljetnog računanja vremena u Rusiji 2011. godine, ukrajinsko ljetno računanje vremena od tada se poklapa sa cjelogodišnjim moskovskim vremenom od kraja ožujka do kraja listopada.

U budućnosti će se srednjoeuropsko ljetno računanje vremena poklapati sa kijevskim vremenom. Međutim, o ukidanju ljetnog računanja vremena se već duže vrijeme govori i u Europskoj uniji. Ljetno računanje vremena u Ukrajini, kao i u Europskoj uniji, trenutno se primjenjuje od posljednje nedjelje u ožujku do posljednje nedjelje u listopadu. Satovi su pomereni za jedan sat unaprijed u ožujku, što znači da je svjetlo duže u večernjim satima. U listopadu se kazaljke sata vraćaju za jedan sat unazad, čime se vraća na normalno vrijeme.

 

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

CIBONU preuzima Krasić iz Čitluka

Kako je objavio Košarkaški klub Cibona iz Zagreba, njihovu momčad privremeno će preuzeti Čitlučanin Bariša Krasić. Naime, kako su javili iz kluba ‘Pod tornjem’, ama primoran je napustiti klupu. “Chris Thomas, zbog obiteljskih razloga, privremeno napušta Zagreb, a vođenje momčadi “Pod Tornjem” preuzet će Bariša Krasić”, priopćeno je iz Cibone. […]

Pretplatite se