Ante Ćorušić bio je jedan od ključnih ljudi u hrvatskom zdravstvu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Ante Ćorušić koji je poginuo danas u 66. godini života bio je hrvatski liječnik i političar, specijalist ginekologije i opstetricije, poznat po svojoj ulozi u zdravstvu i politici u Hrvatskoj.

Ćorušić je rođen 1958. u Splitu, potjecao je iz Lovreća u Imotskoj krajini, završio je medicinski fakultet i specijalizirao ginekologiju.

 

Bio je dugogodišnji ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb (KBC Zagreb), jedne od najvažnijih medicinskih ustanova u Hrvatskoj. Osim svog medicinskog djelovanja, Ćorušić je kao aktivan član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) sudjelovao u kreiranju politika vezanih uz zdravstvo u Hrvatskoj.

Ćorušić je također obavljao dužnost savjetnika za zdravstvo u Vladi Republike Hrvatske te je bio član Nacionalnog zdravstvenog vijeća. U sklopu svojih političkih aktivnosti, zalagao se za reforme u zdravstvenom sustavu, ali je također bio i tema brojnih kontroverzi i kritika, uglavnom vezanih uz način upravljanja zdravstvenim institucijama i pristup zdravstvenim reformama.

Obnašao je i funkciju predsjednika Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju. Na poziciju ravnatelja KBC-a Zagreb imenovan je 28. siječnja 2016. godine, na prvoj sjednici tadašnje vlade pod vodstvom Tomislava Karamarka. Iako je u početku figurirao kao kandidat za ministra zdravstva, zbog protivljenja stranke Most, Ćorušić je prihvatio čelnu poziciju u najvećoj bolnici u zemlji.

Zbog svojih profesionalnih i političkih uloga, bio je prepoznat kao ključna figura u hrvatskom zdravstvenom sektoru.

 

 

Grude.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Čestitka ekipi HVIDRA – e HVO – a HB na osvojenom prvom mjestu

Dragi hrvatski branitelji, članovi HVIDRA-e HVO-a Herceg Bosne, upućujem iskrene čestitke za vašu izvedbu na 28. Svehrvatskim športskim igrama invalida Domovinskog rata. Kao sportaš, znam kakav je osjećaj pobijediti i na športskim manifestacijama na kojimarezultat nije u prvom planu. Usprkos svim nedaćama kroz koje ste prošli i ovaj ste put […]

Pretplatite se