PODIGNUTA RAZINA SIGURNOSTI: Oružane snage BiH će reagirati na neovlaštene letove dronovima

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

U skladu s nedavnim prijetnjama terorističkim napadima na vojne lokacije OS BiH, Ministarstvo obrane BiH je naložilo povećanje razine sigurnosne pripravnosti kako bi se smanjio rizik od eventualnih ugrožavanja sigurnosti, ne samo vojnih objekata, već i građana BiH.

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, provelo je niz mjera s ciljem zaštite osoblja, imovine i materijalno-tehničkih sredstava Oružanih snaga BiH.

Javnost je već informirana o prijetnjama i riziku od terorističkih napada, a Ministarstvo u potpunosti shvaća ozbiljnost ovih prijetnji. Posebno se pozornost posvećuje mogućim upotrebama bespilotnih letjelica (dronova) u ovakvim napadima. Zakonom je strogo zabranjeno letenje dronovima iznad vojnih objekata i zona OS BiH bez prethodne dozvole Ministarstva obrane.

Letovi dronovima iznad vojnih lokacija, kao i letovi na horizontalnoj udaljenosti manjoj od 500 metara, regulirani su nadležnim zakonima i pravilnicima, te svaki takav let bez dozvole predstavlja kršenje sigurnosnih procedura.

U posljednje vrijeme primijećeno je povećano prisustvo dronova iznad vojnih lokacija OS BiH, što je dodatno povećalo sigurnosni rizik. Ministarstvo obrane je u stalnom kontaktu s agencijama za provođenje zakona, kao i s međunarodnim partnerima, uključujući EUFOR i NATO stožer Sarajevo, koji su upoznati s prijetnjama i neovlaštenim letovima dronovima.

U cilju zaštite vojnih objekata, primjenjuju se različite sigurnosne mjere i procedure, uključujući sigurnosne protokole za reagiranje na neovlaštene upade, promatranje i snimanje vojnih lokacija.

Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH poduzimaju sve neophodne korake kako bi osigurali sigurnost svojih pripadnika i vojnih lokacija, uključujući skladišta naoružanja i streljiva. Ove mjere imaju za cilj zaštitu ne samo pripadnika OS BiH, nego i širu sigurnost građana Bosne i Hercegovine. Ministarstvo ozbiljno shvata bilo kakvu prijetnju, uključujući mogućnost terorističkog napada uz upotrebu dronova, te će nastaviti poduzimati sve potrebne mjere i radnje kako bi se osigurala puna zaštita vojne infrastrukture i sigurnost građana Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Jabuka.tv
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

POKRENUTA NOVA KAMPANJA Domaći proizvodi će biti vidljiviji na policama

Gospodarska komora FBiH dugi niz godina provodi aktivnosti koje su pomogle da domaći proizvodi, usluge i kompanije budu prepoznate kako na domaćem tržištu tako i izvan granica BiH, a pokrenula je i novu kampanju pod nazivom ”JA BIH NAŠE”. Komora navodi kako su svjesni da je je potrošački etnocentrizam jedna […]

Pretplatite se