Lijek za srce od otrova pauka kreće u klinička ispitivanja

admin
0 0
Read Time:36 Second

Institut za molekularnu bioznanost (IMB) Sveučilišta u Queenslandu u suradnji s Medical Research Future Fundom (MRFF) pokrenuo je inovativan projekt razvoja lijeka za liječenje srčanog udara i zaštitu donorskih srca. Uz financijsku potporu od gotovo 18 milijuna dolara, istraživači su ušli u četverogodišnju fazu kliničkih ispitivanja na ljudima kako bi procijenili potencijal Hi1a peptida, koji se nalazi u otrovu australskog K’garijevog ljevkastog pauka.

Tim predvođen profesorom Glennom Kingom vjeruje da bi ovaj lijek mogao značajno poboljšati šanse za preživljavanje pacijenata i povećati broj dostupnih donorskih srca, čime bi se smanjili i ukupni troškovi zdravstvene skrbi, prenosi Bug.hr. Ako se pokaže uspješnim, ovo bi otkriće moglo revolucionirati liječenje srčanih bolesti diljem svijeta.

Istraživanje je objavljeno u The European Heart Journal.

 

Grude.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Otvara se autocesta Zagreb-Sisak

Danas će u promet biti puštena posljednja dionica autoceste A11. Autocesta dužine 47.5 kilometara povezivat će Sisak i Zagreb, a posljednja dionica gradila se od Lekenika do čvora Sisak. Navedena dionica nastavlja se na dosad izgrađeni dio autoceste od čvora Jakuševec do čvora Lekenik. Gradnja autoceste započela je još 5. […]

Pretplatite se