Otvara se autocesta Zagreb-Sisak

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Danas će u promet biti puštena posljednja dionica autoceste A11. Autocesta dužine 47.5 kilometara povezivat će Sisak i Zagreb, a posljednja dionica gradila se od Lekenika do čvora Sisak. Navedena dionica nastavlja se na dosad izgrađeni dio autoceste od čvora Jakuševec do čvora Lekenik.

Gradnja autoceste započela je još 5. travnja 2006. godine u Kušancu, nedaleko od čvora Velika Gorica jug. Radove su otvorili tadašnji premijer Ivo Sanader te ministri Božidar Kalmeta i Ivan Šuker.

Prva dionica puštena je u promet u svibnju 2009. godine. Radilo se o devet kilometara dugoj dionici od Velike Gorice do Buševca. Sljedeća dionica, od Buševca do Lekenika, duga 11.2 kilometra, otvorena je 2015. godine.

Siščani još nisu dobili pravu spojnu cestu

Puštanje posljednje dionice u promet očekuje se danas popodne, otprilike oko 18 sati. Siščani će na autocestu ulaziti improviziranom spojnom cestom jer nije dovršena spojna cesta koja bi trebala povezivati Sisak s autocestom preko novootvorenog Odranskog mosta kod Stupna, piše index.hr

Potrebno je i izgraditi nadvožnjak iznad željezničke pruge Sisak-Zagreb, a novi procijenjeni rok za dovršetak je rujan sljedeće godine. Iz vlade navode da je autocesta A11 jedan od ključnih projekata za revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije.

Završetak autoceste znači stvaranje prometne i gospodarske žile kucavice ne samo na sisačkom već i području Banovine. Naime, izgradnjom čvora Žažina dio prometa se usmjerava prema središnjim i južnim dijelovima županije, čime će se kvalitetnije cestovno povezati područje Petrinje, Gline i Topuskog.

 

 

Grude.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Michele Castoro novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH

Na 16. sjednici Nadzornog odbora Intesa Sanpaolo Banke za 2024. godinu koja je održana 18.10.2024. godine imenovana je nova Uprava Intesa Sanpaolo Banke BiH, gdje je za predsjednika Uprave imenovan Michele Castoro, te njegov zamjenik i član Uprave Minja Filipović, a koji su prethodno dobili suglasnost od strane Agencije za […]

Pretplatite se