Ima 19 godina, boluje od raka, ali od nogometa ne odustaje

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second
Charlie Watson ima 19 godina, bavi se nogomet i igra za ekipu Threave Roversa. Trećeligaša iz Škotske. U posljednjih godinu dana nije propustio niti jedan trening iako je saznao da ima karcinom. Teškog oblika. Sve je počelo prije godinu kada mu je dijagnosticiran nodularni maligni melanom drugog stadija, a u međuvremenu je bolest napredovala, dosegla je četvrtu fazu i proširila se na limfne čvorove, pluća i jetru. Užasna situacija, ali Charlie ne odustaje. I dalje igra, trenira, čak je ranoj fazi Škotskog FA Cupa bio strijelac golu za ekipu protiv kluba koji se zove Vale of Leithen. “Imao sam mladež na donjem dijelu stomaka i počeo je da postaje sve veći i veći. Samo sam zamolio doktora da ga ukloni. Nekoliko tjedana kasnije su me pozvali i rekli da je mladež vrsta raka kože.
Bio je to samo šok. Bio sam na svom poslu. Neko mojih godina, jednostavno ne očekuje da čuje takve vijesti. Mnogo je toga prolazilo kroz glavu u jednom trenutku”, prisjetio se Charlie za BBC. Međutim, on ne odustaje, nastavlja igrati nogomet, uz terapiju. “Dobivam dvostruki lijek, četiri doze svaka četiri tjedna, zatim šest tjedana stanke. Dobivam jedan lijek na dvije godine svake četiri godine. Zapravo sam imao sreće s nuspojavama. Imao sam samo preaktivnu štitnjaču. Samo sam umoran. Obično sam dan poslije malo usporen”, objasnio je mladi nogometaš. Njegov trener Danny Dunglinson ne skriva koliko se divi Charlieju. “Užasno je kroz što on i njegova obitelj prolaze. Ima samo 19 godina, pa je to teško shvatiti.
Kad ga vidite na terenu, ne možete vjerovati da proživljava ono što proživljava. Mislim da nije propustio niti jedan trening. Tijekom utakmica nijednom nije izgledao kao da nije na mjestu ili kao da se muči. Ako ništa drugo, izgleda kao da mu je sve bolje, što je zapanjujuće”, otkrio je Dunglison. Charliejeva majka Amanda Woods ističe kako je njen sin nevjerojatno ljudsko biće te da se jako dobro nosi sa svime. “On još uvijek igra svoj nogomet.
Vrlo je poletan i snažan mladić, takav je oduvijek bio. Charlie nas je uvijek uspio učiniti ponosnima na njega. Tako smo ponosni na njega zbog svega”, zaključila je Amanda Woods.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

RUDOLF PEREŠIN: 33 godine herojske akcije o kojoj su pisali i svjetski mediji

U njegovu čast, danas je održan jubilarni 20. Memorijal Rudolf Perešin kao i svake godine u sjećanje na prelet pilota Perešina iz Bihaća u Klagenfurt, te njegova prelaska na hrvatsku stranu, kao i njegovu borbu i žrtvu za Hrvatsku, piše vecernji.ba. Bilo je to 25. listopada ratne 1991., kad su […]

Pretplatite se