Volonteri čiste Jablaničko i Grabovičko jezero

admin
0 0
Read Time:46 Second

Akcija čišćenja Jablaničkog i Grabovičkog jezera, kao i rijeke Doljanke i dalje traje nakon listopadskih poplava koje su zahvatile taj dio Bosne i Hercegovine.

Haris Ćosić iz agencija ‘Visit Jablanica’, jedan od organizatora volonterskih akcija čišćenja od naplavina, kaže kako je stanje jezera i rijeka jako loše, ali da je i ranije situacija bila dosta loša zbog problema plastičnog otpada.

Poplava je sav otpad donijela iz seoskih potoka gdje ljudi bacaju smeće koje završi u Jablaničkom i Grabovičkom jezeru i rijeci Doljanki.

Za sav taj otpad, smatra Ćosić, trebat će dosta vremena da se očisti.

Ne možemo pretpostaviti koliko će vremena trebati za čišćenje, ali je sigurno da problem ne može riješiti 20 ili 30 ljudi. Neophodno je realizirati i 100 akcija čišćenja, istaknuo je Ćosić u izjavi za medije.

Čišćenje Jablaničkog i Grabovičkog jezera od naplavina organizira i Ministarstvo turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije, kao i druge institucije i organizacije.

 

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Duško Vranešević više nije trener Posušja

Duško Vranešević odlazi s pozicije trenera HŠK Posušje. Vranešević je na klupi plavo – bijelih zabilježio 11 službenih utakmica uz omjer 4 pobjede, 5 poraza i 2 remija. Dušku se zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere, poručili su iz […]

Pretplatite se