HUMH objavila imena najboljih volonterki u 2022. godini

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

Na Međunarodni dan volontera (5. prosinca), Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać je, već tradicionalno, objavila imena dobitnika volonterske nagrade ”Gordana Jelić” za 2022. godinu.

Najbolja volonterka u Republici Hrvatskoj jeNika Željković iz Karlovca, dok je najbolja volonterka u Bosni i Hercegovini Dragica Jurčević iz Viteza.

Kad sam danas primila poziv da sam proglašena naj volonterkom godine, bila sam zbunjena i prva pomisao mi je bila da je možda gospođa pogriješila broj. Nisam sigurna niti jesam li sve točno čula od silnog uzbuđenja. Nakon poziva, prvo sam nazvala svoje doma, jer me poziv zatekao kod bake. Jako sam sretna i zahvalnašto mogu volontirati s divnim volonterima, prijateljima u jednoj velikoj obitelji udruge “Jak kao Jakov”.

Ovim putem želim i zahvaliti svima koji pomažu našim hrabrim djevojčicama i dječacima, svim štićenicima Udruge. Što reći nego hvala na ovome velikom priznanju zbog kojeg ću se truditi volontirati još i više, izjavila je Nika Željković (23), dobitnica nagrade ”Gordana Jelić” za najbolju volonterku u Republici Hrvatskoj u 2022. godini.

Nika, pomoćna slastičarka po struci, je nezamjenjivi kotač u Udruzi ”Jak kao Jakov” gdje je kroz cijelu 2022. godinu redovito volontirala u brojnim aktivnostima koje udruga organizira i provodi. Njena pomoć i podrška u proizvodnim aktivnostima udruge je nemjerljiva posebice kad se uzme u obzir da u izradi suvenira i proizvoda koristi posebnu tehniku bojanja koju je kroz brojne redovne susrete sama osmislila, razvila i usavršila.

To rezultira visok kvalitetnim gotovim proizvodom koji služi kao temelj za prikupljanje sredstava za rad udruge, a s obzirom na to da je riječ o cijenjenom ručnom radu donatori im se redovito vraćaju. Zbog zdravstvenih komplikacija u ranom djetinjstvu, Nika odmalena ima brojne prisutne poteškoće u razvoju i ponašanju što prati dijagnozu ADD(poremećaj deficita pažnje), no ništa od toga ju nije spriječilo da dokaže sebi i svima da se uz veliki trud i podršku obitelji i škole da može postići sve što želi.

Svjesna svojih ograničenja i izvanrednih sposobnosti, u svakoj aktivnosti ulaže veliki trud kako bi mogla biti od pomoći drugima ali i što sličnija onima koji nemaju nikakve teškoće i u kojima vidi uzor. Od prvog dana volontiranja, pa tako i kroz cijelu 2022. godinu, konstantno pokazuje snažnu volju za učenjem i radom.

Njena posebnost je u tome što je unatoč poteškoćama i ograničenjima koji ju prate kroz život, postigla izuzetan uspjeh kroz volontiranje u udruzi u kojoj je pronašla svoje mjesto na kojem u potpunosti može iskazati svoju umjetničku crtu, visoku razinu poslovne etičnosti i izuzetnu empatiju prema oboljeloj djeci i njihovim obiteljima.

Za dobitnicu nagrade ”Gordana Jelić” za 2022 godinu u Bosni i Hercegovini izabrana je Dragica Jurčević.

Jedan telefonski poziv i riječi ”izabrani ste Dragice za najboljeg volontera za 2022. godinu” na trenutak me zanio, zatalasao moje misli. Sretna? Misao ode na cijelu ovu godinu, pa na prošlih deset godina davanja, volontiranja. Na sve osmijehe, suze, osobne tragedije, težinu življenja osoba na rubu materijalne i zdravstvene egzistencije. Da, pomažemo ljudima, ali to je nešto što bi trebao svaki čovjek, svaki dječak, svaka djevojčica.

Život me naučio da se sve promijeni u sekundi i da nitko od nas ne zna što će se sutra dogoditi. Zato već sad pružite ruku svima kojima je potrebna. Takvih je svaki dan sve više stoga koristim i ovu priliku da pozovem sve mlade da se uključe, da pruže zagrljaj, ruku i osmijeh osobama u potrebi. Ovo priznanje doživljavam kao priznanje za udrugu ”Svjetlo” i kao nagradu za sav naš rad. Sretni i ispunjeni nastavljamo i dalje gaziti svojim putem, istaknula je Dragica Jurčević (64), najbolja volonterka u Bosni i Hercegovini u 2022. godini.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dojave o bombi stigle u Vladu RH, sudove i većinu državnih institucija, u tijeku evakuacija

Dojave o bombi u obliku prijetećeg maila stigle su jutros sudove i većinu državnih institucija, a prva na popisu onih kojima je dojavljeno o prijetećoj bombi je Vlada RH. – javlja Jutarnji.hr Upravo je u tijeku evakuacija zgrade u kojoj se nalaze splitski sudovi, potvrdio je za Jutarnji glasnogovornik splitskog […]

Pretplatite se